Szerző: Dojcsák Dániel

2012. május 4. 16:08

Prezentációgyűjtőt vett a LinkedIn

A LinkedIn egyre erősebben rajzolja fel önmaga képét, egyre alaposabban ágyazódik be a többi közösségi hálózat által kialakított kontextusba, mint szakmai hálózat. Az üzleti élet preferenciái messze vannak attól, amit a Facebook és a hasonló hálózatok képviselnek, a LinkedIn épp ettől életképes.

Tegnap a LinkedIn bejelentette, hogy 118,8 millió dollárért felvásárolja a Slideshare prezentációmegosztó- és kereső szolgáltatást, hogy ezzel bővítse tovább online szakmai közösségi univerzumát. A vételről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a tőzsdén jegyzett LinkedIn 45 százalékban készpénzért, 55 százalékban pedig részvénnyel fizet a jelenlegi tulajdonosi körnek. A tranzakció még ebben a negyedévben befejeződik, ami arra utal, hogy az előkészítés már zajlik egy ideje a színfalak mögött.

A SlideShare jelenleg is már több mint 7 millió prezentációt számlál katalógusában. A LinkedIn integrációval pedig valószínűleg méginkább alapvető szerepet tölt majd be a szakmai kommunikációban. A LinkedIn küldetéseként vallja, hogy a szakemberek még hatékonyabban tudjanak dolgozni, és ehhez igen jó kiegészítés egy olyan eszköz, ahol a vállalati kommunikációs világ alap építőköveként működő prezentációkat lehet kezelni.

Minden vállalati munka alapja: a prezentációk

A szolgáltatás felhasználói prezentációkat, dokumentumokat tölthetnek fel a felhőalapú rendszerbe, és azokat akár publikusan is elérhetővé tehetik, de korlátozhatják is az elérhetőséget. A prezentációkon kívül feltölthetőek szöveges dokumentumok, PDF-ek, videók és webinar anyagok is. A feltöltött dokumentumok beágyazhatóak weboldalakba, blogokon vagy intranetes felületeken, linkelhetőek és megoszthatóak számtalan egyéb módon. A rendszerben lehetőség van komplex rendezésre, dokumentummenedzsmentre, illetve a fizetős opciókhoz jár az analitikai eszköz, lehetséges virtuális meetingeket tartani, illetve a webes felület akár a cég imázsára is testreszabható.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A LinkedIn felvásárlás valószínűleg érinteni fogja a szolgáltatás üzleti részét is, bizonyára a két előfizetői tábor előbb-utóbb részben összeolvad majd, illetve nem lenne meglepő, ha a SlideShare fokozatosan beolvadna a LinkedIn márka alá. A SlideShare előfizetők egy ideig még biztosan változatlan formában használhatják még a szolgáltatást, legalábbis a LinkedIn hivatalos posztjában erre tesznek ígéretet.

A SlideShare több mint 7 millió feltöltött prezentációjával márciusban 29 millió egyedi látogatót ért el, ami a felvásárló LinkedIn léptékével nézve sem elhanyagolható. A folyamatosan bővülő LinkedIn legutóbbi statisztikái szerint 161 millió regisztrált felhasználót tudhat hálózatában, ami azt jelenti, hogy egyetlen negyedév alatt 11 millióval nőtt a létszám. A cég a fejlődést belső erőforrásokban is igyekszik követni, az elmúlt három hónapban 331 alkalmazottat vettek fel és a következő periódusban újabb 350-400 fővel bővül a létszám.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról