Szerző: Koi Tamás

2012. április 23. 16:17

Házon belül fejlesztene chipeket a HTC

Az Apple és a Samsung nyomdokaiba léphet a HTC, a legnagyobb tajvani mobilgyártó. A lépés lehet az egyik jele annak, hogy a cég fokozatosan eltávolodik az eddigi legnagyobb beszállítónak számító Qualcommtól.

Házon belül fejlesztene mobiltelefonokba szánt processzorokat a tajvani HTC - írja a China TImes. A lap szerint a cég már alá is írta az előzetes együttműködési megállapodást az ST-Ericssonnal, a lépés pedig összességében komoly stratégiaváltást jelenthet az utóbbi hónapokban gyengélkedő gyártónak. Az együttműködés révén a HTC készülékei megjelenhetnek az alacsony árszegmensben is, ahol jellemzően nagy volument lehet értékesíteni, igaz a csúcskategóriás készülékekhez viszonyítva jelentősen kisebb árrés mellett.

A saját gyárakkal egyébként nem rendelkező ST-Ericsson bevonása a chiptervezési folyamatba egyben azt is jelentheti, hogy a HTC a jövőben kevéssé kíván támaszkodni első számú processzorbeszállítójára, a Qualcommra, melynek megoldásai a csúcskategóriás okostelefonok túlnyomó többségének alapját képezik. A cég bizonyos új modellekbe (pl. HTC One X) már az NVIDIA Tegra 3 lapkáit építi, egyes spekulációk nem véletlenül: bennfentesek szerint nem kizárt, hogy a Qualcomm áll a HTC-t az utóbbi időszakban sújtó ellátási problémák hátterében.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A HTC és az ST-Ericsson közös fejlesztésű chipjeit tartalmazó első készülékek a tervek szerint valamikor 2013-ban kerülhetnek a boltokba. Az ST-Ericsson nagyobb mennyiségben eddig két mobilgyártónak szállított, illetve szállít chipeket: a cég megoldásai találhatók egyes, belépőszintű Nokiákban (az erről szóló megállapodást tavaly novemberben jelentették be), valamint a vállalat lapkái kerülnek a Sony új belépőszintű okostelefonjaiba, az Xperia P-be és U-ba.

A tajvani gyártó április elején jelentette be, hogy 2012 első három hónapjában 67,8 milliárd tajvani dollár (2,3 milliárd amerikai dollár) bevételt ért el. Ez nem kisebb mint 35 százalékos éves visszaesést jelent - elemzők 65-70 milliárdos összeget vártak a cég február elején közzétett borús nyilatkozata után. A profit még ennél is nagyobb mértékben zuhant,a 4,46 milliárd tajvani dolláros (151 millió amerikai dolláros) nettó profit mindössze a 30 százaléka az egy évvel korábbinak és jócskán alatta marad a Bloomberg által megkérdezett elemzők 4,62 milliárdos prognózisának. A HTC is tisztában van vele, hogy bele kell húznia, 2012 az átalakulás éve a vállalatnál, miután 2011-et lényegében átaludta a cég.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról