Szerző: Koi Tamás

2012. április 16. 16:00

Május elején érkezhet a Samsung új csúcstelefonja

Két héten belül fellebbenhet a fátyol a Samsung új csúcskategóriás okostelefonjáról, mely a Galaxy termékcsalád egyik legkeresettebb tagjává válhat.

Spekulációk szerint két héten belül, május 3-án bemutatkozhat a Samsung Galaxy okostelefon-tablet termékcsaládjának legújabb, csúcskategóriás mobilkészüléke, a Galaxy S III. A dél-koreai cég ma küldte ki a meghívókat a nagyobb nyugati lapoknak a május eleji londoni eseményre - igaz, magáról a készülékről a meghívón egy szó sem szerepel.

Az internetet rövid idő alatt ellepő találgatások és a rajongói várakozások szerint minden kétséget kizáróan a Galaxy S III bemutatójára szól a meghívás, annál is inkább, mivel a készülék debütálására korábban is a májusi időpont tűnt a legvalószínűbbnek. Emlékezetes, hogy a készüléke elődje, a Galaxy S II a tavalyi Mobile World Congress rendezvényen mutatkozott be, jóval a piaci megjelenés előtt. Idén azonban a Samsung részéről jóval kisebb felhajtás övezte az MWC-t, a cég pedig leszögezte, nem kívánja az új termékeinek megjelenését a nagy iparági kiállításokhoz kötni.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az új Samsung csúcskészülékről egyelőre vajmi keveset tudni, annyi azonban szinte biztos, hogy ebbe a modellben már négymagos, feltételezhetően 1,5 GHz-en ketyegő (más értesülések szerint 1,8 GHz-es) processzort szerelnek, emellett a készülék LTE-kompatibilis is lesz, bár az egyelőre nem tisztázott, hogy csak egyes piacokon (például Észak-Amerikában), vagy globálisan is. A mobil rendszermemóriája a pletykák szerint 2 gigabájt lesz. A Galaxy S III-ba emellett elődjénél valamivel nagyobb, 4,65 hüvelykes AMOLED-kijelző kerülhet.

A fentiekből bármi is igazolódjon be, a Galaxy S III-mal a Samsung láthatóan sikeresen a saját oldalára tudta fordítani a médiát és a rajongókat, így az új csúcskészülékek megjelenését az eddig jóformán csak az iPhone-nál tapasztalt hype előzi meg. Nem véletlen, hogy a Galaxy termékcsalád tagjai az okostelefonok és a tabletek piacán az összes alternatíva közül a legnagyobb példányszámban értékesített kütyük közé tartoznak. A márka ráadásul nem csak a honi piacokon valamint Európában, hanem az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb - a Galaxy S II tavaly augusztusban jelent meg a tengerentúlon.

a címlapról