Szerző: Koi Tamás

2012. április 16. 16:00

Május elején érkezhet a Samsung új csúcstelefonja

Két héten belül fellebbenhet a fátyol a Samsung új csúcskategóriás okostelefonjáról, mely a Galaxy termékcsalád egyik legkeresettebb tagjává válhat.

Spekulációk szerint két héten belül, május 3-án bemutatkozhat a Samsung Galaxy okostelefon-tablet termékcsaládjának legújabb, csúcskategóriás mobilkészüléke, a Galaxy S III. A dél-koreai cég ma küldte ki a meghívókat a nagyobb nyugati lapoknak a május eleji londoni eseményre - igaz, magáról a készülékről a meghívón egy szó sem szerepel.

Az internetet rövid idő alatt ellepő találgatások és a rajongói várakozások szerint minden kétséget kizáróan a Galaxy S III bemutatójára szól a meghívás, annál is inkább, mivel a készülék debütálására korábban is a májusi időpont tűnt a legvalószínűbbnek. Emlékezetes, hogy a készüléke elődje, a Galaxy S II a tavalyi Mobile World Congress rendezvényen mutatkozott be, jóval a piaci megjelenés előtt. Idén azonban a Samsung részéről jóval kisebb felhajtás övezte az MWC-t, a cég pedig leszögezte, nem kívánja az új termékeinek megjelenését a nagy iparági kiállításokhoz kötni.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az új Samsung csúcskészülékről egyelőre vajmi keveset tudni, annyi azonban szinte biztos, hogy ebbe a modellben már négymagos, feltételezhetően 1,5 GHz-en ketyegő (más értesülések szerint 1,8 GHz-es) processzort szerelnek, emellett a készülék LTE-kompatibilis is lesz, bár az egyelőre nem tisztázott, hogy csak egyes piacokon (például Észak-Amerikában), vagy globálisan is. A mobil rendszermemóriája a pletykák szerint 2 gigabájt lesz. A Galaxy S III-ba emellett elődjénél valamivel nagyobb, 4,65 hüvelykes AMOLED-kijelző kerülhet.

A fentiekből bármi is igazolódjon be, a Galaxy S III-mal a Samsung láthatóan sikeresen a saját oldalára tudta fordítani a médiát és a rajongókat, így az új csúcskészülékek megjelenését az eddig jóformán csak az iPhone-nál tapasztalt hype előzi meg. Nem véletlen, hogy a Galaxy termékcsalád tagjai az okostelefonok és a tabletek piacán az összes alternatíva közül a legnagyobb példányszámban értékesített kütyük közé tartoznak. A márka ráadásul nem csak a honi piacokon valamint Európában, hanem az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb - a Galaxy S II tavaly augusztusban jelent meg a tengerentúlon.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.