:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. március 21. 11:40

Minden pályázó nyert a 26 GHz-es tenderen

Minden induló nyert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pályázatán, ahol a 26 GHz-es frekvenciákra lehetett licitálni.

Összesen több mint nettó másfél milliárd forint értékben, sikeresen értékesítette a 26 GHz-es frekvenciasávot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság - derül ki a szervezet tegnapi közleményéből. A pályázatra öt szolgáltató adta be a jelentkezését: a Telenor Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a GTS Hungary Távközlési Kft., a Magyar Villamos Művek Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt. egyaránt sikeresen pályázott, azaz frekvenciatartományhoz jutott a 26 GHz-s sávon belül.

Az NMHH még novemberben írt ki tendert a 26 GHz-es frekvenciasáv értékesítésére. Ebben a frekvenciasávban elsősorban kis hatótávolságú, pont-pont, illetve pont-multipont közti digitális rádió-összeköttetéssel működő, nagy sávszélességű adatátviteli hálózatok hozhatók létre, ennek megfelelően a pályázók a mobilszolgáltatók, és a vállalati ügyfeleket kiszolgáló, elsősorban vezetékes infrastruktúrával rendelkező távközlési szolgáltatók közül kerültek ki. A mobilszolgáltatók számára a 26 GHz-es frekvenciatartomány elsősorban a mobil bázisállomások összeköttetésének egy új módját teremtheti meg, az eddig alkalmazott optikai, illetve mikrohullámú csatlakozás mellett.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az NMHH elsődleges célja a meghirdetett értékesítéssel az volt, hogy a rendelkezésre álló véges erőforrás, a frekvenciakapacitás hatékonyan hasznosuljon, valamint ösztönzően hasson a szolgáltatók hálózatfejlesztési erőfeszítéseire. További célként fogalmazódott meg az is, hogy az értékesítés élénkítse a mobilpiaci versenyt, és ez által javuljon a szolgáltatások minősége, az előfizetők érdekeinek védelme - írja a közlemény. A sáv alapblokkjai a legkorszerűbb, harmadik és negyedik generációs mobilszolgáltatások hálózatának kiépítését támogatják, illetve más adatátviteli összeköttetések kiépítésére alkalmasak.

A nyertes szolgáltatók az elnyert jogosultságokat 15 évig használhatják.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.