Szerző: Bodnár Ádám

2012. március 21. 11:40

Minden pályázó nyert a 26 GHz-es tenderen

Minden induló nyert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pályázatán, ahol a 26 GHz-es frekvenciákra lehetett licitálni.

HIRDETÉS

Összesen több mint nettó másfél milliárd forint értékben, sikeresen értékesítette a 26 GHz-es frekvenciasávot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság - derül ki a szervezet tegnapi közleményéből. A pályázatra öt szolgáltató adta be a jelentkezését: a Telenor Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a GTS Hungary Távközlési Kft., a Magyar Villamos Művek Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt. egyaránt sikeresen pályázott, azaz frekvenciatartományhoz jutott a 26 GHz-s sávon belül.

Az NMHH még novemberben írt ki tendert a 26 GHz-es frekvenciasáv értékesítésére. Ebben a frekvenciasávban elsősorban kis hatótávolságú, pont-pont, illetve pont-multipont közti digitális rádió-összeköttetéssel működő, nagy sávszélességű adatátviteli hálózatok hozhatók létre, ennek megfelelően a pályázók a mobilszolgáltatók, és a vállalati ügyfeleket kiszolgáló, elsősorban vezetékes infrastruktúrával rendelkező távközlési szolgáltatók közül kerültek ki. A mobilszolgáltatók számára a 26 GHz-es frekvenciatartomány elsősorban a mobil bázisállomások összeköttetésének egy új módját teremtheti meg, az eddig alkalmazott optikai, illetve mikrohullámú csatlakozás mellett.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Az NMHH elsődleges célja a meghirdetett értékesítéssel az volt, hogy a rendelkezésre álló véges erőforrás, a frekvenciakapacitás hatékonyan hasznosuljon, valamint ösztönzően hasson a szolgáltatók hálózatfejlesztési erőfeszítéseire. További célként fogalmazódott meg az is, hogy az értékesítés élénkítse a mobilpiaci versenyt, és ez által javuljon a szolgáltatások minősége, az előfizetők érdekeinek védelme - írja a közlemény. A sáv alapblokkjai a legkorszerűbb, harmadik és negyedik generációs mobilszolgáltatások hálózatának kiépítését támogatják, illetve más adatátviteli összeköttetések kiépítésére alkalmasak.

A nyertes szolgáltatók az elnyert jogosultságokat 15 évig használhatják.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 21. 00:14

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.