Szerző: Gálffy Csaba

2012. február 24. 14:28

Google-veterán vezeti a Motorolát

Megkérdőjelezi a Motorola ígért függetlenségével kapcsolatos várakozásokat, hogy egy, a Google vezetéséhez közel álló szakember veszi át a mobilgyártó vezetését.

Dennis Woodside, a Google veterán alkalmazottja veszi át a Motorola vezetését - jelenti a Bloomberg. Az új vezér Sanjay Jhát váltja majd a telefongyártó vállalat élén, a cserére a két vállalat egyesülésének lezárását követően kerülhet sor. A felvásárlásra az Egyesült Államok és az EU megfelelő intézményei már rábólintottak, a kínai hatóságok beleegyezését követően gyakorlatilag minden akadály elhárul a tényleges egyesülés elől.

Váltófutás

Woodside jelenleg a Google amerikai értékesítési csapatát vezeti, emellett látta el a Google-Motorola felvásárlást levezénylő pozíciót. Ebben az állásában Woodside közvetlenül a Google elnök-vezérigazgatójának, Larry Page-nek és a pénzügyi vezérigazgatónak, Patrcik Pichette-nek jelentett. Mint a felvásárlást felügyelő Google-képviselő, Woodside természetes választásnak tűnik a pozícióra, feltehetően már kijelölésekor is ez volt a Google-vezetés terve. Az új pozíció nem előléptetés a korábban is alelnöki (Senior Vice President) rangot viselt, ez megfelel a Motorola élén betöltendő pozíciónak a Google-hierarchiában.

Jha vezetése alatt a Motorola sikerrel zárta le az Ed Zander neve által fémjelzett RAZR-korszakot és alakította újjá imázsát, köszönhetően az Android agresszív felkarolásának. Az amerikai gyártó az elsők között hozott ki mértékadó androidos telefont a DROID formájában, azóta azonban nem tudta a teljesítményt újra megismételni - köszönhetően például az érthetetlenül szétforgácsolt termékpalettának.

Sanjay Jha nem távozik üres kézzel a Motorola éléről, a felvásárlásban nyújtott segítségéért 66 millió dolláros jutalékban részesül és várhatóan ezen felül nem elhanyagolható végkielégítés is jár neki. Jha jövőjéről egyelőre keveset tudni, elképzelhető, hogy valamilyen formában a Motorola vezetésének tagja marad, de valószínűbb, hogy tudását valamelyik másik cégnél fogja a jövőben kamatoztatni.

Nem lesz egyszerű

Az új vezető számára ugyanakkor tartalmaz majd kihívásokat a Motorola rendbetétele. A cég hosszú negyedévek óta stabilan veszteséges, súlyosabb probléma azonban, hogy nem tud a robbanásszerűen bővülő okostelefonos piaccal együtt nőni, hanem folyamatosan részesedést veszít a Samsung, az Apple illetve a kínai gyártók elleni harcban. A Motorola ezzel nincs egyedül, a Sony, a HTC és az LG is hasonló versenyképességi problémákkal küzd.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Ahogy korábban részletesen is kifejtettük, a jövőben komoly gondot okozhat a Google számára a Motorola közelsége. Házi gyártóként ugyanis nagyon nehéz lesz elkerülni azt a látszatot, hogy a Motorola a Google szoftveres fejlesztéseihez elsőként fér hozzá - ez ugyanis hatalmas előnyt jelentene a brutálisan kiélezett androidos mezőnyben. A preferenciális kezelés azonban elriaszthatja a gyártópartnereket, akik a készülékek elsöprő többségét gyártják, elhidegülésük könnyen az alternatívák (Windows Phone, webOS, Bada/Tizen) felé terelheti a gyártókat.

Az amerikai szakértők szerint problémás lehet a két vállalat kultúrájának egyesítése is. A Google továbbra is őrzi a kaliforniai startupokra jellemző felfogást a munkaszervezéstől az irodai hangulatig számtalan területen, ezzel szemben a Motorolára a gyakorlatiasabb, középnyugati kultúra jellemző. A két cég kompetenciái is szögesen eltérnek, míg a Motorola a beszállítói hálózatok és a gyártás menedzsmentjéhez ért, kis szoftverfejlesztési beütéssel, a Google hatalmas webes és médiavállalat, nagy szerverrendszerek üzemeltetésében és fejlesztésében jártas. A két terület között az egyetlen átjárási pontot az Android jelenti

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról