Szerző: Gálffy Csaba

2012. február 23. 10:39

SAP-Samsung együttműködés az Androidért

A barcelonai Mobile World Congressen jelenti be a Samsung és az SAP az androidos eszközök biztonságosabbá tételét célzó együttműködését.

Alkalmasabbá tenni vállalati használatra az androidos eszközöket - várhatóan ez lesz majd a célja az SAP és a Samsung együttműködésének, amelyet kiszivárgó információk szerint a jövő héten zajló Mobile World Congressen jelent be a két vállalat. A Bloomberg jelentése szerint az SAP korábban már kötött hasonló megállapodást a BlackBerryket gyártó Research In Motionnel és az Apple-lel is.

A mobiltelefon-gyártók egyre fokozottabban figyelnek a vállalati ügyfelek igényeire, ahogy a felhasználók egyre inkább elvárják saját készüléküktől, hogy problémamentesen működjenek vállalati környezetben. Ez egyrészt terhet ró a vállalatok informatikai rendszereire és az azt kiszolgáló személyzetre, másrészt a készülékgyártók felé is szigorú igényt támaszt a vállalati rendszerekkel való jobb együttműködésre. Az SAP-Samsung kapcsolat eredménye olyan készülékek létrejötte lehet, amelyek kifejezetten a vállalatok igényeinek megfelelően készülnek el, szoftveres környezetük pedig azonnal készen áll a vállalati használatra.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

A SAP és a Samsung együttműködése pontosan ezt célozza, vagyis olyan, a vállalati eszközkezelő rendszerekkel kompatibilis készülékek létrehozását, amelyek problémamentesen illeszkednek a már meglévő vállalati infrastruktúrákba. Ehhez a legfontosabb elem a biztonsági intézkedések végrehajthatósága, vagyis a kommunikáció titkosítása, vagy a kamera távoli letilthatósága. Elvárás továbbá a szoftver távoli frissíthetősége vagy a távoli adatmegsemmisítés is, ez utóbbi az eszköz elvesztésekor, ellopásakor hasznos.

Jelenleg a Google közvetlenül a Google Apps-on keresztül biztosít üzemeltetési környezetet, a rendszer használatához azonban felhasználónként 50 dollárt kér évente. Az Apps környezet gyakorlatilag teljeskörű menedzsmentmegoldást kínál az androidos eszközökhöz, így a hardverfunkciók egyenként is letilthatóak, illetve megoldott a távoli törlés is.

A Samsung logikus választásnak tűnik az androidos mezőnyben, a dél-koreai vállalat a domináns versenyző pozícióját vívta ki. Az SAP mobilipari nyomulása pedig nem mai keletű, a cég 2010-ben vásárolta fel a mobilos vállalati szoftverekben is utazó Sybase-t 5,8 milliárd dollárért. Akkor az SAP kijelentett célja volt a felvásárlással megerősíteni pozícióit az irodán kívülről használt vállalati szoftverek terén.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról