Szerző: Bodnár Ádám

2012. február 21. 14:08

Olcsó kisvállalati tárolók az EMC leányától

Az EMC kezében levő Iomega otthoni adattárolási megoldásokra szakosodott, de egy ideje a kisvállalati igényeket is megpróbálja kiszolgálni, azokat a vevőket megcélozva, amelyekhez az EMC nagyobb vállalatokra szabott eszközei nem érnek el.

Az Iomega még 2010-ben mutatta be desktop kivitelű és rackbe szerelhető StorCenter tárolóit kisvállalatok számára, most befutott a legfrissebb generáció, amely StorCenter PX Server Class Series néven lesz elérhető. A kínálatban asztali kivitelű, 4 vagy 6 diszk fogadására képes NAS-ok (px4-300d és px6-300d), illetve rackbe szerelhető, 4 és 12 diszkes berendezések (px4-300r, px12-350r) vannak. Az üzem közben cserélhető 2,5" vagy 3,5" lemezeket RAID 0, 1, 10, 5, 5+1 és 6 tömbökbe lehet szervezni.

Az új StorCenter PX termékek SSD-vel is rendelhetők, és akár 3 terabájtos SATA diszkekkel is elboldogulnak, így az asztali modellek akár 18 terabájtot, a rackbe szerelhető legnagyobb kivitelű tárolók pedig 36 terabájtot is képesek kezelni - az interfészt legfeljebb 4 darab gigabites Ethernet-csatlakozó biztosítja, a működésért pedig kétmagos Intel processzor és akár 4 gigabájt RAM. A berendezéseken az EMC által kimondottan kisvállalatoknak kifejlesztett Linux-alapú LifeLine szoftverének legújabb verziója fut, amelyre külső gyártóktól származó alkalmazásokat is lehet telepíteni, így a StorCenter PX-ek funkciói bővíthetők is.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A készülékek képességei a kategóriában szokásosra korlátozódnak, a rajtuk tárolt állományok elérhetők a hálózaton keresztül vagy akár megfelelő beállítások után az internetről, lehetőség van titkosított kötetek létrehozására is. A konfigurációs állományt a rendszergazda elmentheti és bármikor visszatöltheti, így az összes beállítás (felhasználók, csoportok, megosztások, jogosultságok, stb.)  megőrizhető. A kisvállalati, irodai felhasználást figyelembe véve a StorCenter PX Server Class Series hálózati tárolók előre beállított időpontban be- és kikapcsolhatnak, így takarékosan bánhatnak az árammal amikor amúgy sincs senki az irodában.

A vállalat tájékoztatása szerint az új StorCenter PX modellek azonnal elérhetők, a 4 diszkes asztali modell induló ára 699 dollár, a 12 lemez befogadására képes px12-350r csúcsmodell pedig 4999 dollártól vásárolható meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.