Szerző: Dojcsák Dániel

2012. február 21. 15:54

Bemutatkoztak a Samsung idei olcsó okostelefonjai

A Samsung nem vár a jövő heti Mobile World Congressig és már most elkezdte bemutatni az idei androidos okostelefon-felhozatalt. Elsőként az alsó- és középkategória indul a Galaxy Ace 2 és Mini 2 érkezésével.

Már hivatalosan specifikációkkal együtt is elérhetők az információk a Samsung két új olcsóbb okostelefonjáról. A névadásban nincs sok fantázia, a dél-koreai gyártó tovább építi a tavaly megalapozott modellneveket és egyszerűen egy kettes számot szúrt hozzá mindkettőhöz. A Galaxy S is ugyanezt az elvet követi, igaz ott már a harmadik generáció érkezik majd.

A Galaxy Ace 2 és Mini 2 is a belépőkategóriát képviseli, így nem kell tőlük különlegességekre számítani sem funkcionalitásban, sem a kivitelben. A Galaxy Ace 2 modell 3,8 hüvelykes WVGA (800x480) kijelzővel és 800 MHz-es kétmagos processzorral érkezik, hátul egy 5 megapixeles, elöl pedig egy VGA felbontású kamerát találnak rajta a vásárlók. A 4 gigabájt belső memória bővíthető microSD-kártyával, a csatlakozási lehetőségek pedig a szokásosak: Bluetooth, Wi-Fi, USB 2.0, GPS, HSDPA. Szoftver tekintetében a Samsung visszafogja magát és az új készülékek továbbra is a 2.3-as Androiddal jelennek meg, bár nem lehetetlen, hogy később megkapják a 4.0 frissítést is. Viszont így a TouchWiz felület érintetlenül megmarad.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Galaxy Mini 2 szintén 800 MHz-es, de egymagos processzorral jelenik meg és ugyanúgy 2.3-as Android fut rajta, de ahogy az elődöknél is, a kettes generációban is egy jelentősen butított hardvert kapunk a nyomott árért cserébe. A kijelző már csak 3,27 hüvelyk képátlójú és a felbontása is csak 320x480 pixel. A Mini 2-ben nincs előlapi kamera és a hátsó is csak 3 megapixeles. A TouchWiz viszont itt is jár, a belső memória itt is 4 gigabájt és ez a mobil támogatja a HSDPA adatátvitelt. A két olcsó mobil egyikénél sem esett szó az NFC-támogatásról, pedig az idei gyors ütemű terjedést az segítené leginkább, ha az alsó kategória sem lenne elzárva a lehetőségtől. A Galaxy S sorozat újabb modelljei, illetve a Nexus már most is támogatják az NFC-t.

A Galaxy Ace 2 elsőként az Egyesült Királyságban lesz megvásárolható áprilistól, míg a Galaxy Mini 2 Franciaországban tűnik majd fel. A pontos árazásról egyelőre nincs hivatalos megerősítés, de nem lennénk meglepve, ha a 2012-es generáció örökölné a tavalyi árakat. Ha az értékesítés a szokásos ritmusban épül fel, akkor hazánkban április végén, május elején lesz majd elérhető a két modell. Akkora viszont már valószínű, hogy csatlakozik hozzájuk a zászlóshajó Galaxy S III is és a Samsung egyesített kampányban teríti majd az idei felhozatalt.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról