Szerző: Dojcsák Dániel

2012. február 21. 15:54

Bemutatkoztak a Samsung idei olcsó okostelefonjai

A Samsung nem vár a jövő heti Mobile World Congressig és már most elkezdte bemutatni az idei androidos okostelefon-felhozatalt. Elsőként az alsó- és középkategória indul a Galaxy Ace 2 és Mini 2 érkezésével.

Már hivatalosan specifikációkkal együtt is elérhetők az információk a Samsung két új olcsóbb okostelefonjáról. A névadásban nincs sok fantázia, a dél-koreai gyártó tovább építi a tavaly megalapozott modellneveket és egyszerűen egy kettes számot szúrt hozzá mindkettőhöz. A Galaxy S is ugyanezt az elvet követi, igaz ott már a harmadik generáció érkezik majd.

A Galaxy Ace 2 és Mini 2 is a belépőkategóriát képviseli, így nem kell tőlük különlegességekre számítani sem funkcionalitásban, sem a kivitelben. A Galaxy Ace 2 modell 3,8 hüvelykes WVGA (800x480) kijelzővel és 800 MHz-es kétmagos processzorral érkezik, hátul egy 5 megapixeles, elöl pedig egy VGA felbontású kamerát találnak rajta a vásárlók. A 4 gigabájt belső memória bővíthető microSD-kártyával, a csatlakozási lehetőségek pedig a szokásosak: Bluetooth, Wi-Fi, USB 2.0, GPS, HSDPA. Szoftver tekintetében a Samsung visszafogja magát és az új készülékek továbbra is a 2.3-as Androiddal jelennek meg, bár nem lehetetlen, hogy később megkapják a 4.0 frissítést is. Viszont így a TouchWiz felület érintetlenül megmarad.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Galaxy Mini 2 szintén 800 MHz-es, de egymagos processzorral jelenik meg és ugyanúgy 2.3-as Android fut rajta, de ahogy az elődöknél is, a kettes generációban is egy jelentősen butított hardvert kapunk a nyomott árért cserébe. A kijelző már csak 3,27 hüvelyk képátlójú és a felbontása is csak 320x480 pixel. A Mini 2-ben nincs előlapi kamera és a hátsó is csak 3 megapixeles. A TouchWiz viszont itt is jár, a belső memória itt is 4 gigabájt és ez a mobil támogatja a HSDPA adatátvitelt. A két olcsó mobil egyikénél sem esett szó az NFC-támogatásról, pedig az idei gyors ütemű terjedést az segítené leginkább, ha az alsó kategória sem lenne elzárva a lehetőségtől. A Galaxy S sorozat újabb modelljei, illetve a Nexus már most is támogatják az NFC-t.

A Galaxy Ace 2 elsőként az Egyesült Királyságban lesz megvásárolható áprilistól, míg a Galaxy Mini 2 Franciaországban tűnik majd fel. A pontos árazásról egyelőre nincs hivatalos megerősítés, de nem lennénk meglepve, ha a 2012-es generáció örökölné a tavalyi árakat. Ha az értékesítés a szokásos ritmusban épül fel, akkor hazánkban április végén, május elején lesz majd elérhető a két modell. Akkora viszont már valószínű, hogy csatlakozik hozzájuk a zászlóshajó Galaxy S III is és a Samsung egyesített kampányban teríti majd az idei felhozatalt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról