:

Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 31. 15:24

A TSMC lapkagyártási kapacitása 2001 végéig le van kötve

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC) bejelentette, hogy a kereslet legalább 2001 végéig felülmúlja a cég kapacitásait világszerte és a jelenlegi előrejelzések szerint akár 2003-ig is erős lesz a kereslet. Az elemzőket nem lepte meg a bejelentés: a félvezetőiparban általános a trend az outsourcing (külső gyártó általi termelés) megoldások felé és a lapkagyártó cégek alig tudják kielégíteni az óriási OEM keresletet 1999 eleje óta.

A szintén lapkagyártásra specializálódott szingapúri Chartered Semiconductor Manufacturing Pte. Ltd. és a tajvani United Microelectronics Corp. (UMC) szintén erős keresletről adott jelentést. A lapkagyártás az elektronikai piac egyik leggyorsabban növekvő területe: a következő három (!!) évben kapacitáshiánnyal lehet számolni. A Dataquest piackutató cég adatai szerint a 8"-os lapkák iránti kereslet az idei 10,267 millió darabról 12,3 millió darabra fog emelkedni jövőre.

A kereslet kielégítése érdekében a TSMC jelentős ütemben növeli gyártókapacitásait: a teljes 8"-os lapkagyártó kapacitás az idei 3,4 millióról jövőre 4,7 millióra fog nőni. A TSMC szerint a cég 2001-re a világ legnagyobb IC gyártója lesz a teljes lapkagyártó kapacitást tekintve, megelőzve az olyan óriáscégeket, mint a Hyundai, a Hitachi, az Intel, a Toshiba, a NEC, az STMicroelectronics és a Samsung.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.