Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Nem tetszik a Ciscónak a Microsoft-Skype házasság

Gálffy Csaba, 2012. február 16. 16:03
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Bepanaszolja az európai hatóságoknál a Microsoft-Skype felvásárlást a Cisco, mivel a cég szerint a zárt kommunikációs hálózat a jövőben súlyosan gátolná a versenyt. A megoldást a nyílt szabványokra kényszerítés jelentené.

A Cisco megfellebbezi az Európai Bizottság határozatát, amelyben az EU végrehajtó szerve beleegyezését adja a Microsoft-Skype felvásárláshoz. A Cisco álláspontja szerint a 8,5 milliárd dolláros ügylet elbírása csak akkor lehetne pozitív, ha a Microsoft vállalja, hogy nyílt iparági standardokra állítja át a Skype rendszerét.

A Cisco szerint az európai hatóságoknak bizonyos feltételeket kellene szabniuk a Microsoft számára, csak így akadályozható ugyanis meg, hogy a felvásárlás nyomán ne sérüljenek a szabad piaci verseny körülményei. Marthin De Beer, a Cisco videós és kollaborációs csoportjának vezetője blogposztjában kifejtette, hogy cége nézete szerint a Microsoft-Skype-ot törvényhozói erővel kellene kényszeríteni a nyílt iparági szabványok használatára. A felvásárlás nyomán ugyanis egy olyan zárt hálózat jöhet létre De Beers szerint, amely tönkretenné a verseny feltételeit és megszüntetné az innovációt az ágazatban.

A Microsoft csupán néhány napja jelentette be, hogy a Skype széleskörű integrációját tervezi szoftverportfóliójába. Redmond ígéretet tett arra, hogy a megszerzett videó- és hanghívásos technológiát a jövőben széleskörűen alkalmazni fogja a konzumer és vállalati szoftvereikben is. A Microsoft szerint a Skype technológiájára alapozva kommunikációs szempontból egyesíthető lesz a teljes portfólió a vállalati Lync hálózattól az Xboxig, az asztali Windowstól az okostelefonokig.

A Microsoft pénzügyi vezetője, Peter Klein egy konferencián fejtette ki, hogy a vállalat víziójában a Microsoft-élmény fontos eleme lesz a Skype-integráció. "A legalapvetőbb felhasználói élmény a különböző eszközök közötti kommunikáció" - jelentette ki Klein. "A Skype beépül az összes termékünkbe, legyen az a vállalati Lync, vagy az Xbox Live. Ez a technológia valóban összeköti az összes eszközünket, a lehető leguniverzálisabb értelemben."

A Microsoft szerint a Cisco panasza nem helyénvaló. A panaszra adott válaszában a redmondi cég kifejtette, hogy "az Európai Bizottság alapos vizsgálatot végzett a felvásárlás ügyében, a vizsgálatban pedig a Cisco is aktív részt vállalat. A Bizottság 36 oldalas döntése semmilyen feltételt nem szabott a felvásárlásnak. Biztosak vagyunk benne, hogy a döntés a fellebbezés nyomán is változatlan marad."

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.