:

Szerző: Koi Tamás

2012. február 15. 10:22

Megnyílhat itthon a PlayStation Store

Március másodikán Magyarországon is megnyitja kapuit a PlayStation Store, a Sony játékkonzoljainak dedikált online piactér. A Store hazai megnyitásával évek óta adós volt a japán multi, a konkurencia már tavalyelőtt lépett.

Hosszú évek várakozása után hazánkban is megnyitja kapuit a PlayStation Store áruház, mely egy, a Sony PlayStation videojátékait (PlayStation 3, PlayStation Portable/Go, PlayStation Vita) kiszolgáló online piactér. A Store március 2-án nyitja meg itthon a kapuit, vagyis ettől a dátumtól kezdve a magyarországi címről regisztrált felhasználók is vásárolhatnak játékokhoz kiadott extra tartalmakat, vagy akár teljes játékokat.

A Sony Computer Entertainment az európai premierrel egy időben, 2007. márciusában kezdte árulni hazánkban a PlayStatation 3 játékkonzolokat, mellyel egy időben elérhetővé vált az online játékot lehetővé tevő PlayStation Network szolgáltatás is. Ennek a szolgáltatásnak a bővítéseként válnak elérhetővé március elejétől az extra tartalmak, melyekért ezentúl magyarországi bankkártyával is lehet majd fizetni.

A PlayStation Store választékában a különböző játékdemókon túl játékokhoz árult kiegészítőket, háttérképeket, témákat, avatarokat (az azonosítóhoz társított ikon), valamint egyéb médiatartalmakat lehet vásárolni. A Store megjelenésével egy időben itthon is elérhetővé válik az előfizetéses PlayStation Plus tagság, mellyel fix díjért cserébe különböző kedvezményekben részesülhetnek a felhasználók, akik adott esetben hamarabb is juthatnak hozzá bizonyos tartalmakhoz, vagy exkluzív ajánlatokat is kaphatnak.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az áruház honosításának részeként a hazai konzolboltokban is elérhetővé válnak a PlayStaiton Store feltöltőkártyák, melyekkel előre meghatározott összeggel (ez kezdetben 6000 forint) lehet feltölteni a vásárlásra szánt egyenleget - ez abban az esetben lehet hasznos, ha a felhasználó még nem rendelkezik bankkártyával, vagy a szülő nagyobb költéskontrollt kíván gyakorolni. A magyar PlayStation Store-ban értelemszerűen forintért lehet vásárolni, a honosítás egyéb részletei, valamint a tartalomösszetétel azonban egyelőre nem ismertek.

A PlayStation 3 játékkonzolok legnagyobb konkurensének számító Xbox 360-hoz tartozó piactér (a Microsoft LIVE!) jóval korábban, 2010. novemberében elindult hazánkban, igaz, eleinte korlátozott tartalommal. Fontos változás a két piactér megnyitása közt, hogy a Microsoft lehetőséget adott a külföldi címmel regisztrált accountok tulajdonosai számára, hogy a hozzáférésüket honosítsák, míg a Sony esetében ez az opció a jelenleg ismert állapot szerint nem áll rendelkezésre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.