Szerző: Koi Tamás

2012. február 14. 15:57

Lezárja a nyílt LTE-tesztet a Magyar Telekom

Holnap az előre beharangozott időpontban véget ér a Magyar Telekom kiterjedt LTE-tesztje, melyet több száz tesztelő bevonásával végzett a szolgáltató Budapesten.

Holnap véget ér az ország eddigi legkiterjedtebb, nyilvános mobilhálózati tesztje, melyet a Magyar Telekom (T-Mobile) végzett több száz tesztelő - köztük híres emberek, vállalati munkatársak, a facebookos közösség, valamint újságírók - bevonásával tavaly októbertől. A cég e-mailben tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy február végéig mind a teszthez használt modemet, mind a SIM-et vissza kell szolgáltatniuk valamelyik T-Pontban.

A Telekom október elején minden előjel nélkül váratlanul bejelentette, hogy január 1-től kereskedelmi LTE-szolgáltatást indít Budapest bizonyos területein. A cég ezzel párhuzamosan közölte: több száz tesztelő bevonásával úgynevezett firendly user tesztet indít, melynek keretében a résztvevők térítésmentesen kölcsönkaphatnak a cégtől egy Huawei LTE-modemet, valamint a szolgáltatás nyújtásához szükséges SIM-et.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A tesztelők holnap éjfélig használhatják még a kereskedelmi forgalomban is elérhető konstrukcióval egyező lehetőségeket biztosító csomagot, február 16-tól a szolgáltató deaktiválja a teszthozzáféréseket. Az eszközöket legkésőbb február 29-ig kell visszajuttatni valamelyik T-Pontba, a modemek megvásárlására "garanciális okok" miatt nincs lehetőség.

Aki továbbra is kedvet érez az LTE-szolgáltatás használatára, annak a kereskedelmi forgalomban elérhető első ilyen jellegű csomagra, a Net&Roll 4G-re kell előfizetnie. Ez a csomag havi 40 gigabájtnyi adatforgalmat foglal magában, és az LTE-vel lefedett területeken elméletileg akár 60 Mbps letöltési sávszélességet is biztosíthat, havi 12 ezer forintért cserébe. A szolgáltatást tavaly december végén a HWSW is tesztelte, a több száz mérésből összeálló méréssorozat több mint 35 Mbps-os mérésátlagot mutatott letöltési irányba, és 18,61 Mbps-t feltöltési irányba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról