Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 30. 21:18

A Hyundai is beperelte a Rambust

HIRDETÉS

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Micron pert indított a Rambus ellen. Ma a Hyundai is azzal fordult a bírósághoz, hogy a Rambus által követelt royalty minden alapot nélkülöz, hiszen az alapját képező szabadalom nem megfelelően definiált, ezért a Hyundai nem hajlandó kifizetni a kért összeget.

Mint ismeretes, a Rambus azt állítja, hogy az SDRAM technológia alapjait képező szabadalmak az ő tulajdonát képezik, ezért az SDRAM gyártók jelentős mennyiségű jogdíjat kötelesek fizetni. Voltak cégek, akik "behódoltak" a Rambus követelésének (pl. OKI, Toshiba, Hitachi), de az igazán nagy gyártók felveszik a harcot a szerintük jogtalanul követelt royalty ellen.

A Micron és a Hyundai is azzal érvel, hogy az SDRAM technológia teljesen nyílt szabványokra épül, ezért a Rambus követelése alaptalan.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 17:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.