Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 30. 21:18

A Hyundai is beperelte a Rambust

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Micron pert indított a Rambus ellen. Ma a Hyundai is azzal fordult a bírósághoz, hogy a Rambus által követelt royalty minden alapot nélkülöz, hiszen az alapját képező szabadalom nem megfelelően definiált, ezért a Hyundai nem hajlandó kifizetni a kért összeget.

Mint ismeretes, a Rambus azt állítja, hogy az SDRAM technológia alapjait képező szabadalmak az ő tulajdonát képezik, ezért az SDRAM gyártók jelentős mennyiségű jogdíjat kötelesek fizetni. Voltak cégek, akik "behódoltak" a Rambus követelésének (pl. OKI, Toshiba, Hitachi), de az igazán nagy gyártók felveszik a harcot a szerintük jogtalanul követelt royalty ellen.

A Micron és a Hyundai is azzal érvel, hogy az SDRAM technológia teljesen nyílt szabványokra épül, ezért a Rambus követelése alaptalan.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról