:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 30. 21:18

A Hyundai is beperelte a Rambust

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Micron pert indított a Rambus ellen. Ma a Hyundai is azzal fordult a bírósághoz, hogy a Rambus által követelt royalty minden alapot nélkülöz, hiszen az alapját képező szabadalom nem megfelelően definiált, ezért a Hyundai nem hajlandó kifizetni a kért összeget.

Mint ismeretes, a Rambus azt állítja, hogy az SDRAM technológia alapjait képező szabadalmak az ő tulajdonát képezik, ezért az SDRAM gyártók jelentős mennyiségű jogdíjat kötelesek fizetni. Voltak cégek, akik "behódoltak" a Rambus követelésének (pl. OKI, Toshiba, Hitachi), de az igazán nagy gyártók felveszik a harcot a szerintük jogtalanul követelt royalty ellen.

A Micron és a Hyundai is azzal érvel, hogy az SDRAM technológia teljesen nyílt szabványokra épül, ezért a Rambus követelése alaptalan.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.