Szerző: mz

2000. augusztus 30. 21:09

Az Elsa cáfolja kivonulását a grafikus kártyák piacáról

A napokban felvetődött híresztelések - melyek szerint az Elsa kiszállna a grafikus kártyák piacáról - hamar eljutottak a német céghez is, ahol határozottan cáfolják a pletykákat.
Az Elsa nem fog kivonulni a grafikus kártyák piacáról - szól a cég sajtóközleményének címe. A bejelentett szemléletváltás a cég szerint inkább azt igazolja, hogy továbbra is szállítanak professzionális és fogyasztói grafikus kártyákat. Az NVIDIA-val kötött megegyezés szerint a chipgyártó átveszi az OEM üzletágat és a tervezési feladatokat, de az Elsa neve alatt továbbra is folyik a termékek terjesztése - kivéve az OEM piacot -, továbbra is Elsa névvel, minőséggel és támogatással.
A fogyasztói piacra az Elsa ezentúl nem gyárt kártyákat. Ennek köszönhetően a fejlesztők a jól bevált NVIDIA referenciakártyákra koncentrálhatnak, illetve a jövőben hamarabb jelenhetnek meg az új termékek.

Némi komment ehhez a megtévesztő sajtóközleményhez: gondolom nem csak én vettem észre, hogy a közlemény címe és tartalma rendkívül ellentétes.
Tulajdonképpen arról van szó, hogy az ELSA név ugyan tovább él, de a gyártókapacitás "átszállt" az NVIDIA-ra. Erről szól a következő Górcső. (Enolagay)

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról