Szerző: Koi Tamás

2011. december 15. 12:14

Mobilnet-szolgáltatást indított a Vidanet

A Vidanet is belépett azoknak a kis távközlési szolgáltatóknak a körébe, melyek mobilinternet-szolgáltatást kínálnak a nagy piaci szereplők hálózatát használva.

Mostantól mobilinternet-csomagokra is leszerződhetnek a Vidanet Zrt. ügyfelei: az eddig elsősorban a nyugat-magyarországi régióban aktív, kábelnet- telefon- és internetszolgáltatást egyaránt kínáló társaság négy, különböző adatforgalmi keretet biztosító csomagot kínál ügyfeleinek hűségidő nélkül, illetve egy év hűségvállalás mellett. A mögöttes infrastruktúrát a vállalat legnagyobb részvényese, a Magyar Telekom biztosítja.

A szolgáltatás bevezetésekor bemutatott kezdeti portfólió a Mobilnet S, M L és XL konstrukciókból áll, ezek havonta rendre 1, 4, 8 és 20 gigabájtnyi adatforgalmat biztosítanak, a hűségidő vállalásától függően 2500-8950 forintos havi díjért cserébe. A piacon fellelhető többi hasonló konstrukcióval egyezően a szolgáltató az adatforgalmi limit elérésekor nem számláz plusz összeget, hanem lassítja az elérés sávszélességét a következő számlázási ciklus kezdetéig.

A most bejelentett díjcsomagok közül a legkisebb, Mobilnet S-nek nincs megfelelője a T-Mobile választékában, a Mobilnet M a teljesen egyező paraméterekkel rendelkező Relaxnet M-nél nem egészen száz forinttal olcsóbb, a Mobilnet L és a szintén 8 gigabájtos keretet nyújtó Relaxnet L ára közt már valamivel nagyobb (250 forint) a különbség. Fontos ugyanakkor, hogy míg a Vidanet 1 év hűségvállalással nyújtja ezeket az árakat, addig a T-Mobile-nál 2 év elkötelezettséget kell vállalni.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A legnagyobb elérhető Vidanet-csomagnak szintén nincs pontos megfelelője a T-Mobile-nál, hiszen a Net&Roll L díjcsomag 20 helyett 26 gigabájtnyi adatforgalmat tartalmaz, emellett a maximálisan elérhető letöltési sávszélesség is nagyobb ebben a konstrukcióban. A Vidanet összes új mobilnet-csomagja 7,2 Mbps sávszélességű HSxPA sebességfokozatra van korlátozva, így hiába használja az ügyfél a telefonját vagy a modemét a T-Mobile HSPA+ technológiára továbbfejlesztett hálózatán, az eszköz teljes tudását nem tudja igénybe venni.

A Vidanet szolgáltatását eszköz nélkül és USB-modemmel egyaránt meg lehet rendelni, és értelemszerűen a szolgáltató vezetékes lefedettségi területein kívül élők számára is elérhető. A Vidanetnek nyújtott nagykereskedelmi szolgáltatás egyébként az első ilyen megállapodás a Magyar Telekomnál, eddig csak a piacvezető vállalat két versenytársa, a Vodafone és a Telenor kínált nagykereskedelmi mobilnet-csomagokat kisebb-nagyobb távközlési cégeknek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról