Szerző: Koi Tamás

2011. december 15. 12:14

Mobilnet-szolgáltatást indított a Vidanet

A Vidanet is belépett azoknak a kis távközlési szolgáltatóknak a körébe, melyek mobilinternet-szolgáltatást kínálnak a nagy piaci szereplők hálózatát használva.

HIRDETÉS

Mostantól mobilinternet-csomagokra is leszerződhetnek a Vidanet Zrt. ügyfelei: az eddig elsősorban a nyugat-magyarországi régióban aktív, kábelnet- telefon- és internetszolgáltatást egyaránt kínáló társaság négy, különböző adatforgalmi keretet biztosító csomagot kínál ügyfeleinek hűségidő nélkül, illetve egy év hűségvállalás mellett. A mögöttes infrastruktúrát a vállalat legnagyobb részvényese, a Magyar Telekom biztosítja.

A szolgáltatás bevezetésekor bemutatott kezdeti portfólió a Mobilnet S, M L és XL konstrukciókból áll, ezek havonta rendre 1, 4, 8 és 20 gigabájtnyi adatforgalmat biztosítanak, a hűségidő vállalásától függően 2500-8950 forintos havi díjért cserébe. A piacon fellelhető többi hasonló konstrukcióval egyezően a szolgáltató az adatforgalmi limit elérésekor nem számláz plusz összeget, hanem lassítja az elérés sávszélességét a következő számlázási ciklus kezdetéig.

A most bejelentett díjcsomagok közül a legkisebb, Mobilnet S-nek nincs megfelelője a T-Mobile választékában, a Mobilnet M a teljesen egyező paraméterekkel rendelkező Relaxnet M-nél nem egészen száz forinttal olcsóbb, a Mobilnet L és a szintén 8 gigabájtos keretet nyújtó Relaxnet L ára közt már valamivel nagyobb (250 forint) a különbség. Fontos ugyanakkor, hogy míg a Vidanet 1 év hűségvállalással nyújtja ezeket az árakat, addig a T-Mobile-nál 2 év elkötelezettséget kell vállalni.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A legnagyobb elérhető Vidanet-csomagnak szintén nincs pontos megfelelője a T-Mobile-nál, hiszen a Net&Roll L díjcsomag 20 helyett 26 gigabájtnyi adatforgalmat tartalmaz, emellett a maximálisan elérhető letöltési sávszélesség is nagyobb ebben a konstrukcióban. A Vidanet összes új mobilnet-csomagja 7,2 Mbps sávszélességű HSxPA sebességfokozatra van korlátozva, így hiába használja az ügyfél a telefonját vagy a modemét a T-Mobile HSPA+ technológiára továbbfejlesztett hálózatán, az eszköz teljes tudását nem tudja igénybe venni.

A Vidanet szolgáltatását eszköz nélkül és USB-modemmel egyaránt meg lehet rendelni, és értelemszerűen a szolgáltató vezetékes lefedettségi területein kívül élők számára is elérhető. A Vidanetnek nyújtott nagykereskedelmi szolgáltatás egyébként az első ilyen megállapodás a Magyar Telekomnál, eddig csak a piacvezető vállalat két versenytársa, a Vodafone és a Telenor kínált nagykereskedelmi mobilnet-csomagokat kisebb-nagyobb távközlési cégeknek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 16:39

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.