Szerző: Koi Tamás

2011. november 22. 14:21

Bizalmat szavaz a Google TV-nek a Samsung

Nem lefutott még a Google TV projekt, hiába emlegetett nemrég kudarcot a platform mögött álló egyik legnagyobb nevű gyártó, a Logitech.

A finisbe értek azok a minden bizonnyal maratoni hosszúságú tárgyalások, melyek a Google és a Samsung közt zajlottak a keresőcég tavaly bejelentett tévés platformjának, a Google TV-nek a támogatása kapcsán. A küszöbön álló megállapodás értelmében a dél-koreai szórakoztatóelektronikai multi rövidesen bemutatja első olyan tévékészülékeit, melyek az Android-alapú tévés platformra épülnek.

Nem halt meg

A Google TV a nagyobb iparági szereplők közül eddig egyedül a Sonyt, valamint a Logitechet tudta megnyerni, előbbi a Samsung megoldásához hasonlóan a tévé vezérlőszoftverébe szervesen integrálja a szolgáltatást. A Logitech egy set-top boxot dedikált külön a Google TV-nek, ez a Revue, mely kapcsán alig pár hete adott közzé egy meglehetősen lehangoló nyilatkozatot. A cég első embere november közepén közölte, leállítja a veszteségessé váló Revue gyártását és fejlesztését.


A soha meg nem jelent Samsung Google TV eszközök egyike

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Samsung tévés divíziójának vezetői a jelek szerint más véleményen vannak a Google TV-ben rejlő potenciált illetően: Boo-kin Joon, multi illetékes vezetője ma újságírók előtt közölte, a Samsung jövő év elején érkező Google TV megoldásai különbözni fognak az eddig piacon lévő rendszerektől, bár hogy pontosan miben rejlik majd a különbség, arról nem árult el részleteket. A Samsung egyébként már idén januárban bemutatta első olyan szórakoztatóelektronikai berendezéseit (egy Blu-ray lejátszót és egy set-top boxot), melyeken a Google TV futott, ezek a termékek azonban azóta sem kerültek a boltokba.

Jön az OLED

A szakember hozzátette, a Samsung a jövő januári Consumer Electronics Show alkalmával több olyan tévékészüléket is bemutat, melyek az újabb generációs, olcsóbban és nagyobb méretben előállítható OLED-technológiájú panelt tartalmaznak. A cég régóta alkalmazza a szerves fénykibocsájtó diódákra épülő technológiát a kisebb, jellemzően mobiltelefonokba szerelhető panelek esetében, tömeggyártásba azonban még nem kerültek olyan Samsung tévék, melyek OLED-panellel lettek volna ellátva.

A koreai cég illetékese a tévépiac jövő évi várható teljesítményéről a gazdasági problémák dacára optimista képet festett: Joon szerint a globális tévépiac jövőre mintegy 10 százalékot nőhet majd, a Samsung növekedése pedig ennél is nagyobb lehet. A tévégyártók malmára hajtja a vizet a jövő évi londoni olimpia is, melyhez közeledvén ismét felpöröghet a kereslet az újabb lapostévék iránt, emellett a nagyobb vásárlóerővel rendelkező piacokon a tévék csereciklusainak elérése is katalizálja az eladásokat.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.