Szerző: Koi Tamás

2011. november 22. 14:21:00

Bizalmat szavaz a Google TV-nek a Samsung

Nem lefutott még a Google TV projekt, hiába emlegetett nemrég kudarcot a platform mögött álló egyik legnagyobb nevű gyártó, a Logitech.

A finisbe értek azok a minden bizonnyal maratoni hosszúságú tárgyalások, melyek a Google és a Samsung közt zajlottak a keresőcég tavaly bejelentett tévés platformjának, a Google TV-nek a támogatása kapcsán. A küszöbön álló megállapodás értelmében a dél-koreai szórakoztatóelektronikai multi rövidesen bemutatja első olyan tévékészülékeit, melyek az Android-alapú tévés platformra épülnek.

Nem halt meg

A Google TV a nagyobb iparági szereplők közül eddig egyedül a Sonyt, valamint a Logitechet tudta megnyerni, előbbi a Samsung megoldásához hasonlóan a tévé vezérlőszoftverébe szervesen integrálja a szolgáltatást. A Logitech egy set-top boxot dedikált külön a Google TV-nek, ez a Revue, mely kapcsán alig pár hete adott közzé egy meglehetősen lehangoló nyilatkozatot. A cég első embere november közepén közölte, leállítja a veszteségessé váló Revue gyártását és fejlesztését.


A soha meg nem jelent Samsung Google TV eszközök egyike

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A Samsung tévés divíziójának vezetői a jelek szerint más véleményen vannak a Google TV-ben rejlő potenciált illetően: Boo-kin Joon, multi illetékes vezetője ma újságírók előtt közölte, a Samsung jövő év elején érkező Google TV megoldásai különbözni fognak az eddig piacon lévő rendszerektől, bár hogy pontosan miben rejlik majd a különbség, arról nem árult el részleteket. A Samsung egyébként már idén januárban bemutatta első olyan szórakoztatóelektronikai berendezéseit (egy Blu-ray lejátszót és egy set-top boxot), melyeken a Google TV futott, ezek a termékek azonban azóta sem kerültek a boltokba.

Jön az OLED

A szakember hozzátette, a Samsung a jövő januári Consumer Electronics Show alkalmával több olyan tévékészüléket is bemutat, melyek az újabb generációs, olcsóbban és nagyobb méretben előállítható OLED-technológiájú panelt tartalmaznak. A cég régóta alkalmazza a szerves fénykibocsájtó diódákra épülő technológiát a kisebb, jellemzően mobiltelefonokba szerelhető panelek esetében, tömeggyártásba azonban még nem kerültek olyan Samsung tévék, melyek OLED-panellel lettek volna ellátva.

A koreai cég illetékese a tévépiac jövő évi várható teljesítményéről a gazdasági problémák dacára optimista képet festett: Joon szerint a globális tévépiac jövőre mintegy 10 százalékot nőhet majd, a Samsung növekedése pedig ennél is nagyobb lehet. A tévégyártók malmára hajtja a vizet a jövő évi londoni olimpia is, melyhez közeledvén ismét felpöröghet a kereslet az újabb lapostévék iránt, emellett a nagyobb vásárlóerővel rendelkező piacokon a tévék csereciklusainak elérése is katalizálja az eladásokat.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 23:27

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.