Szerző: Gálffy Csaba

2011. november 16. 11:25

Itt a HP ultrabookja is

Új noteszgépeket mutatott be a HP a téli ünnepi szezonra készülődve, a valódi újdonságot az első ultrabook-kategóriás egység, a Folio 13 jelenti, mellette azonban ráncfelvarrást kapott az Envy sorozat, illetve a népszerű Pavilion dm4 is.

HIRDETÉS

A legjobban várt új notebook minden kétséget kizáróan a HP Folio 13, amely a gyártó első ultrabookját takarja. A gép kissé kilóg a Samsung, az Acer, az ASUS és a Lenovo által megkezdett sorból, azoknál nehezebb és vastagabb is lett: a tömeg 1,5 kilogramm, a vastagság pedig mintegy 20 milliméter. Cserébe a HP nem spórolt a portokon, így a Folio minden olyan csatlakozóval rendelkezik, amely egy hordozható PC-től elvárható (HDMI, USB 3.0, kártyaolvasó) és van teljes méretű Ethernet-csatlakozója is.

 

A vastagság másik előnye, hogy a konkurens modellekénél jóval nagyobb akkumulátor fért a gép testébe, így a versenytársak 5-6 órás üzemideje helyett a Folio 9 órán keresztül tud folyamatosan működni egy feltöltéssel. Sajnos a bőség nem érte el a kijelző felbontását, már kissé elavult 1366x768 pixeles panelt épített be a HP. A Folio 13 két változatban, Intel Core i3 (1,4 GHz) és i5 (1,6 GHz) processzorokkal lesz rendelhető - ez utóbbi névleges frekvenciáján túl 2,3 GHz-ig képes húzni magát. Az információk szerint a gépek december 7 után, 900 dolláros belépő áron debütálnak az Egyesült Államokban. A magyarországi megjelenésről egyelőre nincs hír.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Envy sorozat is ráncfelvarráson esett át, az 15, a 17 és a 17 3D is kapott változásokat. A kisebb modell immár Radiance IPS kijelzővel is rendelhető lesz, a nagyobb modellhez azonban nem jár ilyen minőségű megjelenítő, ott a Radiance csak egy jobb TN-panelt jelent. A HP illetékesei szerint ennek az az oka, hogy 17 hüvelykes méretben a beszállítók egyszerűen nem kínálnak ennél jobb egységeket. Az Envy sorozat megtartja a Beats Audiótól származó hangfeldolgozó egységet, ez most már a noteszgépek külsején is meglátszik: a billentyűzet körül és az analóg hangerő-szabályozó tekerőgomb piros színezést kapott. Az új modellek grafikus teljesítményéért is piros logós gyártó felel: az összes modellben az AMD következő generációs, 7-es sorozatú, diszkrét grafikus egysége dolgozik majd, részletesebbet a gyártó erről nem árult el, mivel a Radeon 7000-es chipeket egyelőre az AMD sem jelentette be hivatalosan.

Kisebb frissítést kapott a Pavilion dm4 is, a mainstream konzumer szegmens titánja szintén megkapta a Beats Audio funkcionalitását, ami a hangfeldolgozó chipen kívül beépített mélysugárzót is jelent. Aki ezt a tulajdonságot a kinézetben is akarja hangsúlyozni, a noteszt rendelheti Beats Edition kivitelben is - ez fekete készülékházat és vörös háttérvilágítású billentyűzetet takar A HP bejelentése szerint az új Radeonok a Pavilion dm4-ben is tiszteletüket teszik, a belépő szintű Radeon HD 7470M képében.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 04:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.