Szerző: Koi Tamás

2011. november 15. 10:43

Két új BlackBerryvel állt elő a RIM

A kanadai Research in Motion ma két új okostelefonnal bővítette BlackBerry-portfólióját. A cég OS7-es rendszert futtató kínálata ezzel hat típusra bővül - a két új modell a közép- és felső-középkategóriába kerül.

Két új BlackBerry okostelefonnal bővítette kínálatát a Research in Motion (RIM), az egykor szebb napokat látott, QWERTY-s készülékeivel főként az üzleti szférában sikert és elismerést kivívó kanadai gyártó. A most bemutatott két típus, a BlackBerry 9790 és a 9380 két különböző árszegmensben kerül forgalomba, előbbit a felső-középkategóriába pozicionálja a cég Bold márkanév alatt, utóbbi pedig a Curve termékvonalban lát napvilágot.

A Bellagio fejlesztési kódnéven futó BlackBerry 9790 a 2008-ban útjára indított Bold termékcsaládba tartozik, és teljes mértékben a hagyományos QWERTY-s BlackBerry-dizájnhoz igazodik, melyet aktualizáltak a gyártó mérnökei, így a telefon a régebbi Boldokkal összehasonlítva vékonyabb és kecsesebb is lett. A modell újdonsága a jelenlegi csúcsmodellnél már alkalmazott, hibrid érintőkijelzős-billentyűs rendszer, a BlackBerry 9790 ugyanakkor kisebb formátumban és olcsóbban hozza ezt a funkciót. Az új Bold érintőkijelzőjének képátlója 2,44 hüvelyk, akárcsak az eddigi 97XX modelleknél, a felbontás pedig 360x480 pixel.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Az új Bold műszaki specifikációiról egyelőre vajmi keveset tudni, az mindenesetre kiderül a gyártó sajtóközleményéből, hogy a telefonba 1 GHz-es processzor kerül, 8 gigabájt háttértárral kiegészítve. A készüléken ugyanaz a Java-alapú BlackBerry OS7 fut, mint az ősszel bemutatott többi BlackBerryn, és a 9790 ugyanazokat a BlackBerry-szolgáltatásokat támogatja, mint a termékcsalád összes eddigi tagja.

A most bemutatott duó kisebbik, olcsóbb tagja a, a BlackBerry 9380 (kódnevén Orlando) a RIM első teljes érintőkijelzős okostelefonja a Curve termékcsaládban. A 3,2 hüvelykes, 360x480 pixeles felbontású kijelzővel ellátott kompakt BlackBerryvel elsősorban a közösségi szolgáltatások aktív felhasználóit, azaz leginkább a fiatalabb korosztályt célozza a gyártó. Az új Curve-be ugyanazt a 800 MHz-es Qualcomm processzort építik mint ami a korábban piacra dobott, QWERTY-s testvérében, a HWSW-n is tesztelt 9360-ban található. A teljes érintőkijelzős modellen is a BlackBerry OS 7-es verziója fut.

A BlackBerry 9790 és a 9380 a következő hetekben kerül forgalomba világszerte a szolgáltatóknál, az árakat is az operátorok határozzák meg.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.