Szerző: Gálffy Csaba

2011. október 12. 10:56

Szállítják az ASUS Zenbookot

Az év végi ultrabook-verseny mezőnye tovább bővült, az ASUS is bemutatta saját versenyzőit. A 11 és 13 hüvelykes méretben érkező Zenbook-sorozat fém billentyűzettel és ígéretes zenei minőséggel mutatkozott be.

Bemutatta és mától szállítja az ASUS saját, Zenbook névre keresztelt "ultrabookját". Az UX21 és UX31 névre keresztelt gépek 11,6 és 13,3 hüvelykes méretben, teljesen alumínium házban érkeznek. Az ultrabookok Intel-féle definíciójának megfelelően a Zenbookok vékony kialakítást és SSD háttértárakat kaptak, melyek mellett az Intel alacsony feszültségű Core i processzorai teljesítenek szolgálatot. Szerencsés döntés, hogy a legkisebb gép is 4 gigabájt memóriával rendelkezik, így az 1000 dolláros nettó ár nem csupán marketingfogás.

Az ASUS gépe sem lóg ki jelentősen az Apple által a MacBook Airrel korábban lefektetett design-iskolából, Bár az ultrabook méretkategória nem ad nagy teret az egyedi formaterveknek, a Samsung korábban már bemutatta, hogy mégis lehet egyedien kinéző ultrabookot alkotni. Az ASUS nem törekedett drámaian új designra, külsőre az egyetlen érdekesség a körkörösen csiszolt felületű fedlap, de a műanyag helyett fémből készült billentyűzet is meglehetősen különleges elem. A Zenbook egyébként legvékonyabb pontján (elöl) 3 mm, legvastagabb pontján pedig 17 mm vastag, tömege pedig 1,1 illetve 1,3 kg, mérettől függően.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Érdekesség, hogy a számítógép hangrendszerének megtervezésére a Bang & Olufsen csapatának segítségét kérte fel az ASUS, az eredményül kapott SonicMaster technológia pedig a gyártó ígérete szerint kiemelkedő hangminőséget biztosít, köszönhetően az egyedi fejlesztésű hardver-szoftver kombinációnak.

A kisebb noteszgép induló nettó ára Amerikában 1000 dollár, a nagyobbé 1100 dollár, ebben benne van a tok is. A magyarországi induló ajánlott fogyasztói (bruttó) ár 280 ezer forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról