Szerző: Koi Tamás

2011. október 3. 12:58

Hivatalosan is vége a FiberNetnek

Október 1-től hivatalosan is megszűnt a FiberNet internet- és kábeltévé-szolgáltató, az Invitel befejezte a cég tavaly kezdeményezett felvásárlását.

Október elsejével befejeződött a FiberNet Zrt. akvizíciós folyamata, így a hét végétől eggyel kevesebb internetszolgáltató üzemel Magyarországon. A céget az Invitel vásárolta fel, majd az ügyfelek egy részét a versenyjogi követelményeknek megfelelően eladta a UPC-nek. A tavaly novemberben indult folyamat több mint 160 ezer háztartást érintett, a FiberNet a negyedik legnagyobb kábelszolgáltató volt hazánkban.

A két vállalat egyesítésének következtében október 1-től a FiberNet megszűnik és helyét az Invitel veszi át. Így az ország több régiójában helyi szolgáltatóként jelen lévő Invitel mostantól az eddigi FiberNet területeken, többek között Kecskemét, Baja, Siófok, Tiszaújváros, Siklós, Hajdúszoboszló, Cegléd, Hévíz, vagy Nyírbátor körzetében is ügyfelekhez jut. A tulajdonosváltás a szolgáltató ígérete szerint nem jelent adminisztratív terhet az ügyfeleknek, a korábbi FiberNetes szerződések folytonosak maradnak és semmilyen automatikus díjnövekedéssel nem jár az Invitel belépése a területre.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Az akvizícióval megújulnak a korábbi FiberNet ügyfélszolgálati irodák is, amelyek kibővült funkcióval, szélesebb körű ügyintézési lehetőségekkel várják az érdeklődőket mostantól már Invitel Telepont néven a fentebb említett városok némelyikében. Az egykori FiberNet ügyfelek számára további előny, hogy a csatlakozás után több mint 350 ezer Inviteles előfizetőt hívhatnak hálózaton belül bármikor, percdíjmentesen. Emellett októbertől már az Invitel kábelszolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelei számára is elérhető lesz az Invi4 szolgáltatás csomag, amelyben a kábeltévé, az internet és a telefon mellett már mobilinternetet is lehet vásárolni (a FiberNetnél korábban nem volt ilyen szolgáltatás).

Azok az egykori FiberNet/DunaWeb előfizetők, akik a UPC-hez kerültek, ennél is jobban jártak, hiszen a cég teljes szolgáltatáskínálata, beleértve a 120 Mbps elméleti letöltési sebességet nyújtó Fiber Power márkanevű csomagok elérhetővé váltak a számukra. A UPC többek közt Gödöllőt, Budaörsöt, Csongrádot, Szentendrét és Dunaharasztit látja el szolgáltatásával.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról