Szerző: Gálffy Csaba

2011. szeptember 20. 15:24

Lesz Cisco virtuális switch Microsoft Hyper-V-re is

Együttműködik a Cisco és a Microsoft annak érdekében, hogy a Windows Server 8-ra elérhetővé váljon a gyártó virtuális switch-e. A Hyper-V következő generációján futó szoftveres hálózati eszköz zökkenőmentes üzemeltethetőséget ígér.

Elérhetővé teszi virtuális switch-ét Windows Server 8-ra a Cisco - jelentette be a vállalat. A Microsoft és a Cisco együttműködésének köszönhetően a várhatóan jövőre megjelenő Windows Server 8 már képes lesz futtatni a Cisco virtuális kapcsolóját, köszönhetően annak, hogy a továbbfejlesztett hypervisor jobban támogatja a külső modulokat.

Azon felhasználók, akik Hyper-V-n akartak virtuális hálózati infrastruktúrát futtatni, eddig csak a Microsoft virtuális switch-ét használhatták. Ez képes kapcsolódni a Cisco fizikai eszközeihez, illetve integrálódni tudott a Cisco Unified Computing System architektúrájába is. A Cisco Nexus 1000V korábban csak a VMware platformon futott, a Windows Server 2008 R2-be épített Hyper-V képességei ugyanis a vállalat szerint nem voltak elegendően kiterjedtek. A Microsoft virtualizációs köztesrétegének következő generációja azonban már képes lesz megfelelően integrálni a külső fejlesztésű szoftvermodulokat, így a Nexus 1000V futtatására is alkalmas lesz. A Cisco saját fejlesztésű virtuális kapcsoló szoftvere azonban jobb belelátást nyújt a virtualizált rendszerekbe és könnyebben kezelhető lesz - állítja a hálózati gyártó.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Cisco márkájú szoftver gyakorlatilag teljes értékű kapcsolóként üzemeltethető, így betarthatóak lesznek a házirendek, a diagnosztika vagy az automatikus provisioning is működni fog. Ennek megfelelően a már Ciscót használó szervezetek számára számottevően könnyebb lesz ezeket a virtuális eszközöket üzemeltetni - állítja a Cisco. A Nexus 1000V mellett a Hyper-V-n futó változata megkapja majd a Virtual Machine Fabric Extender (VM-FEX) technológiát is, így a fizikai és virtuális hálózati eszközök funkciói és üzemeltethetősége egységes lesz. A VM-FEX teljesen összeolvasztja a virtuális és fizikai kiszolgálókat összekötő hálózatokat egy egységes infrastruktúrává, így egyszerűsíti a rendszer felügyeletét és képes optimalizálni a hálózat kihasználtságát.

A Cisco különösen jó kapcsolatot ápol a VMware-rel, mind a Nexus 1000V, mind a VM-FEX erre a platformra készült el elsőként. Ez utóbbi már a Red Hat KVM hypervisorát is támogatja, a Microsoft szoftvere azonban kimaradt - eddig. A Hyper-V számára különösen jó előjel, hogy a Cisco már mintegy egy évvel a következő verzió megjelenése előtt támogatásáról biztosította a virtualizációs platformot. Az egyelőre szimbolikus lépés jól mutatja, hogy a Hyper-V egyre komolyabb alternatívája a korábban szinte egyeduralkodó VMware megoldásainak, a Cisco támogatása segíthet meggyőzni a továbbra is ódzkodó nagyvállalati klienseket a váltás előnyeiről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról