Szerző: Dojcsák Dániel

2011. szeptember 20. 13:39

A Visa is lepaktált a Google-lel

A Visa Europe és a Google bejelentette, hogy a két vállalat közti megállapodás értelmében a webes cég globális licencet kap a Visa payWave NFC-alapú fizetési technológiájához. A telekommunikációs cégek lehet, hogy addig vakaróznak, míg tényleg kimaradnak a mobilos NFC-üzletből.

A Visa payWave biztosítja a felhasználóknak a gyors és biztonságos fizetést kis összegű tranzakcióknál - a technológia már világszerte tömegesen jelen van az elfogadóhelyeken is, hiszen a plasztik alapon a payWave már jó ideje működik. A Google és a Visa megállapodása alapján a vásárlók a kártyaadataikat hozzáköthetik okostelefonjukhoz, így csak azt kell csak elhúzni a terminál előtt.

Biztosan ott lesz

A Visa az elmúlt időszakban bizonyította, hogy nem bíz semmit a véletlenre és biztosan nem fog kimaradni az NFC-s forradalomból, nem engedi ki a kezéből az évtizedek alatt megszerzett fizetési piaci előnyt. Sőt, előnyt kovácsol belőle és a vásárlók hűségére, bizalmára alapozva tud átlendülni a pénzeszközök új generációjába. A payWave az elmúlt években Európában és az USA-ban is megjelent a legtöbb elfogadóhelyen, már most százezres nagyságrendben találunk kereskedelmi egységeket, ahol akár holnaptól lehetne a műanyagkártyás NFC mellett az okostelefonnal is fizetni.

A megállapodás értelmében minden Visa-kibocsátó bank engedélyezi, hogy a kártyatulajdonosok hozzáadják hitel- vagy bankkártyájukat a Google Wallet szolgáltatáshoz. A bank és a Visa szempontjából ez még előnyös ugrás is, hiszen nem kell megvárni, amíg az emberek lecserélik korábbi, még nem payWave-képes kártyájukat, amennyiben rendelkeznek egy arra alkalmas okostelefonnal, akkor bármilyen fizikai vagy akár virtuális kártyát bele lehet bújtatni az okostelefonba.

Hálóba került a készpénzes forgalom

A bankok, pénzintézetek szempontjából pedig azért kívánatos cél az, hogy a mikrofizetéseket az emberek ilyen módon intézzék, mert innentől fogva az eddigi elektronikus tranzakciók mellett rátehetik a kezüket a kis összegű tranzakciókra is. Ez mind a mai napig a készpénz territóriuma volt, egyik pénzeszköz sem volt képes meghódítani ezt a területet. A díjaiban, felépítésében is kifejezetten a kis összegű tranzakciókra tervezett eszköz viszont jó esélyekkel indul, főleg az okostelefonos forradalommal megtámogatva.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Most a Visa is beállt abba a sorba, ahol azt mondják, hogy teljesen mindegy, hogy a fogyasztó mit használ fizetésre, a lényeg, hogy azt egy gyors, megbízható, elektronikus háttéren keresztül tegye. A bejelentés némileg meglepő annak a fényében, hogy pár héttel ezelőtt még úgy tűnt, hogy a Visa távol próbálja tartani magát a Google rendszerétől. A webes cég viszont ügyesen vetette át magát az akadályokon és már azelőtt becsatornázta magát a két legnagyobb kártyatársasághoz, hogy bármelyik konkurenciája, akár az Apple, akár a telekommunikációs szolgáltatók az első lépést megtették volna.

Magas lépcső

A Google Wallet széleskörű banki támogatása pedig várhatóan úgy vonzza majd a különböző kedvezményrendszereket, kuponokat, utalványokat, hűségkártyákat, mint a fémreszeléket egy erősebb mágnes. Az online és az offline vásárlás közti határok hamarosan elmosódnak, a lakosságnak egy újabb elsőre bizarr jelenséggel kell majd megismerkednie.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról