Szerző: Bodnár Ádám

2012. január 24. 16:35:00

Rekorderedmény az EMC-nél

Minden tekintetben rekorderedményről számoltl be ma az EMC, amelynek adattárolási megoldásai iránt a globális gazdasági bizonytalanság ellenére nem lankadt a kereslet. A virtualizációval foglalkozó leányvállalat, a VMware szekere is jól futott, amely szintén az EMC-t erősítette.

Nyilvánosságra hozta negyedik negyedéves eredményeit az EMC: a társaság 5,6 milliárd dolláros rekordbevétele 12 százalékkal volt magasabb a tavalyinál, nettó eredménye eközben 32 százalékkal 832 millió dollárra emelkedett, az egy részvényegységre jutó profit pedig 38 centet tett ki, ami szintén új csúcs.

Az EMC eredményei némiképp meglepetést okoztak, a makrogazdasági bizonytalanságra hivatkozva a legtöbb nagy vállalati hardvergyártó legutolsó negyedévében csak visszafogott mutatókat tudott elérni. A múlt héten jelentő IBM hardverrészlegénél 1 százalékkal csökkent a tárolók értékesítéséből származó forgalom, a HP tárolókkal foglalkozó részlege pedig csak a 3PAR beolvasztásának köszönhette 4 százalékos éves növekedését. Az EMC 12 százalékos bevételnövekedése, a high-end Symmetrix-eladások 11 százalékos és a középkategóriás rendszerek 24 százalékos bővülése azt mutatja, megfelelő termékekkel (és üzenetekkel) még nehéz időkben is van keresnivalója az IT-szállítóknak.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel.

A nyílt és zárt forrású konkurensek megjelenése ellenére nem csillapodik az EMC virtualizációval foglalkozó leányvállalatának, a VMware-nek a termékei iránti kereslet sem. A vállalat 1,06 milliárd dolláros bevétellel zárta 2011 utolsó negyedévét, amihez 200 milliós nettó eredmény társult - mindkettő történelmi rekord. Egy évvel korábban 834 milliós bevétele és 120 milliós nettó eredménye volt a VMware-nek. "A nagyedév erőteljes teljesítménye azt igazolja, hogy a virtualizáció az informatika egyszerűsítésének és automatizálásának alapja" - vélekedett Paul Maritz, a VMware vezére.

2011-et is nagy rekorddal zárta az EMC, a vállalat története során először ért el 20 milliárd dolláros bevételt, 18 százalékkal többet mint tavaly, miközben nettó eredménye 2,5 milliárd dollárra duzzadt. 2012-re magabiztos kilátásokat fogalmazott meg az EMC, a vállalat célja, hogy az informatikai  büdzsék növekedési üteménél kétszer gyorsabban növelje bevételét, ami 22 milliárd dollár körüli forgalmat jelent.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 12:04

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.