Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Rekorderedmény az EMC-nél

Bodnár Ádám, 2012. január 24. 16:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Minden tekintetben rekorderedményről számoltl be ma az EMC, amelynek adattárolási megoldásai iránt a globális gazdasági bizonytalanság ellenére nem lankadt a kereslet. A virtualizációval foglalkozó leányvállalat, a VMware szekere is jól futott, amely szintén az EMC-t erősítette.

Nyilvánosságra hozta negyedik negyedéves eredményeit az EMC: a társaság 5,6 milliárd dolláros rekordbevétele 12 százalékkal volt magasabb a tavalyinál, nettó eredménye eközben 32 százalékkal 832 millió dollárra emelkedett, az egy részvényegységre jutó profit pedig 38 centet tett ki, ami szintén új csúcs.

Az EMC eredményei némiképp meglepetést okoztak, a makrogazdasági bizonytalanságra hivatkozva a legtöbb nagy vállalati hardvergyártó legutolsó negyedévében csak visszafogott mutatókat tudott elérni. A múlt héten jelentő IBM hardverrészlegénél 1 százalékkal csökkent a tárolók értékesítéséből származó forgalom, a HP tárolókkal foglalkozó részlege pedig csak a 3PAR beolvasztásának köszönhette 4 százalékos éves növekedését. Az EMC 12 százalékos bevételnövekedése, a high-end Symmetrix-eladások 11 százalékos és a középkategóriás rendszerek 24 százalékos bővülése azt mutatja, megfelelő termékekkel (és üzenetekkel) még nehéz időkben is van keresnivalója az IT-szállítóknak.

A nyílt és zárt forrású konkurensek megjelenése ellenére nem csillapodik az EMC virtualizációval foglalkozó leányvállalatának, a VMware-nek a termékei iránti kereslet sem. A vállalat 1,06 milliárd dolláros bevétellel zárta 2011 utolsó negyedévét, amihez 200 milliós nettó eredmény társult - mindkettő történelmi rekord. Egy évvel korábban 834 milliós bevétele és 120 milliós nettó eredménye volt a VMware-nek. "A nagyedév erőteljes teljesítménye azt igazolja, hogy a virtualizáció az informatika egyszerűsítésének és automatizálásának alapja" - vélekedett Paul Maritz, a VMware vezére.

2011-et is nagy rekorddal zárta az EMC, a vállalat története során először ért el 20 milliárd dolláros bevételt, 18 százalékkal többet mint tavaly, miközben nettó eredménye 2,5 milliárd dollárra duzzadt. 2012-re magabiztos kilátásokat fogalmazott meg az EMC, a vállalat célja, hogy az informatikai  büdzsék növekedési üteménél kétszer gyorsabban növelje bevételét, ami 22 milliárd dollár körüli forgalmat jelent.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.