Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 30. 14:13

Badás trióval jelentkezik a Samsung

Három új okostelefont tervez bemutatni a héten kezdődő berlini IFA kiállításon a Samsung: a Wave 3, Wave M és Wave Y modellek közös vonása, hogy mindhárom a koreai cég saját fejlesztésű operációs rendszerének, a Badának a legfrissebb, 2.0-s verzióját futtatja.

HIRDETÉS

Az új badás termékvonal közül az abszolúte csúcskategóriát az első Bada-verzióval érkező Wave okostelefon harmadik változata jelenti majd. A Samsung a korábbi modellekhez képest szinte minden porcikájában megújította a teljes érintőkijelzős okostelefont: nagyobb lett a kijelző, gyorsabb processzor került a burkolat alá, az újdonság emellett vékonyabb és könnyebb is lett, mint közvetlen elődje.

A Samsung Wave 3 egy 4 hüvelykes képátlójú, 480x800 pixeles felbontású Super AMOLED kijelzővel ellátott okostelefon, melyet 1,4 GHz-es órajelű processzor hajt. A beépített flashmemóriás háttértár mérete 3 gigabájtra nőtt, a kapacitást szokás szerint microSD-kártyákkal lehet tovább bővíteni. A telefon rádiós egysége is megújult, így a modem 14,4 Mbps maximális letöltési sávszélességű HSxPA-kapcsolat felépítésére képes. Az 5 megapixeles kamerával ellátott Wave 3 tömege mindössze 122 gramm, vastagsága egy tized milliméter híján egy centi.


Samsung Wave 3

Az új kínálat középső tagja a felső-középkategóriába pozicionált Wave M, melyet elsősorban a közösségi hálózatokat és szolgáltatásokat gyakran használó vásárlóknak ajánl a Samsung. A 3,65 hüvelykes, 320x480 pixeles felbontású kijelzővel felszerelt mobilban 832 MHz-es processzor dolgozik, a beépített memória mérete 150 MB. A Wave M lesz a Samsung első olyan okostelefonja, melyre a hét elején bemutatott ChatON azonnali üzenetküldő alkalmazást gyárilag telepíti a vállalat.


Samsung Wave M

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Wave Y-t, a kínálat legolcsóbb és legegyszerűbb tagját az okostelefonokkal csak most ismerkedőknek ajánlja a gyártó, így a 3,2 hüvelykes képátlójú, 320x480 pixeles érintőkijelzővel ellátott készülék tudása és kialakítása is alapvetően ehhez igazodik, noha a mobilban a kijelzőt leszámítva gyakorlatilag ugyanaz a hardver dolgozik, mint a Wave M-ben.


Samsung Wave Y

A Bada 2.0 operációs rendszerrel érkező újdonságok további közös ismertetőjegye, hogy mindegyik a Samsung saját fejlesztésű Touchwiz UI kezelőfelületét kapja majd - ugyanezt az interfészt használják egyébként a cég androidos készülékei is, így a két platform közt első ránézésre kevés különbséget látni. A Samsung számára a Bada operációs rendszer megerősítése és fejlesztése a több lábon állás stratégiájának kitűnő példája, egyben a koreai cég biztosítéka arra nézve, hogy akkor is lesz mire támaszkodnia, ha az Android nyakán esetleg jobban megszorul a hurok.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 07:23

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.