:

Szerző: Dojcsák Dániel

2011. augusztus 25. 10:45

Érnek a Windows Phone Mango alkalmazások

A Microsoft megnyitotta a kapukat a fejlesztők előtt, tegnap este óta elindulhatott a Windows Phone Mango verziójához készült alkalmazások feltöltése a piactérre. Jön a végleges SDK is, illetve a pár napja megjelent Silverlight Toolkit is új lehetőségeket nyit.

Betartotta ígéretét a Microsoft, amit még múlt hónapban tett. Augusztus végétől minden fejlesztő, aki alkalmazásokat készít a Windows Phone platformra, feltöltheti a Mangohoz készült programjait - írta meg egy hivatalos blogposztban Todd Brix, a Windows Phone vezető termékmenedzsere.

“Múlt hónapban azt ígértük, hogy az App Hub elkezdi befogadni a Mango-hoz készült alkalmazásokat augusztus végén, s az infrastruktúra el is készült ehhez. Néhány fejlesztő már az elmúlt napokban láthatta a frissítést, ahogy elérkeztünk a tesztelés utolsó fázisához. Mostantól pedig már kevesebb mint 24 órát kell várni a Mango alkalmazás beküldéssel kapcsolatos frissítés információira” - írta Brix.

Pontosan érkezett a bejelentés

A Microsoft a lehetőségen túl júliusban még ígért újabb fejlesztői eszközöket is a nyár végére, ami szintén érkezik. Ahhoz, hogy egy Mango alá írt alkalmazás a végleges státuszba kerülhessen, a fejlesztőnek a Windows Phone RC fejlesztőkészletét kell használnia. Természetesen az alkalmazás építését és tesztelését elkezdhették a Windows Phone SDK 7.1 Beta 2 verzióval is, a megkötés csupán annyi, hogy a végleges piactérre csak a véglekes SDK-n készült program mehet.

Komolyabb különbségekre nem kell számítani, a hivatalos közlés szerint a 7.1-es verzió minden eszközt és lehetőséget tartalmaz, ami az alkalmazások és játékok fejlesztéséhez szükséges a Windows Phone 7.0 és a 7.5 (Mango) eszközökre. Valójában az RC verzió, az apróbb finomításokon kívül egy fontos új elemet tartalmaz, az élesítéshez szükséges “Go Live” licencet, amivel lehetséges publikálni a Marketplace-re. Az új SDK-t némileg megelőzve, augusztus 17-én megjelent a Silverlight for Windows Phone Toolkit kiegészítő is.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ezzel kapcsolatban Jeff Wilcox, a Microsoft egyik vezető szoftvermérnöke azt mondta, hogy egy fontos mérföldkő, ami sok további extra lehetőséget ad a fejlesztők kezébe, hogy jobb alkalmazásokat tervezhessenek, vagy éppen jobb kezelőfelületet adhassanak a meglévő koncepcióikhoz. A vizuális elemek közül a Silverlight kiegészítővel könnyen készíthetőek szebb kapcsolók, lapozás átmenetek, mutatók és egyéb objektumok is. A toolkit lokalizációja is elkészült, így minden, a Mango által támogatott nyelven elérhető.

A bejelentést egyébként egy érdekes jelenség is kísérte. Miután a HP bejelentette, hogy nem támogatja tovább a webOS-t, nem számít rá az okostelefonos területen, a Microsoft egyik fejlesztési igazgatója, Brandon Watson, nyílt felhívást tett, amiben meghívta az eddig a webOS-en dolgozó fejlesztőmérnököket, hogy nyergeljenek át a “Windows Phone fejlesztői nemzetségbe”. A felhívásra pedig nagyon hirtelen több mint ezer jelentkezés érkezett is a microsoftos vezető szerint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.