Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 9. 09:50

Betört Kínába az Opera

Belépett a világ legnagyobb, egyben egyik legdinamikusabban fejlődő mobilpiacára a norvég Opera Software. A cég egy kínai telefondisztribútorral karöltve terjeszti felhasználók millióinak az Opera Mini webböngésző speciális változatát.

HIRDETÉS

Az Oupeng névre keresztelt mobilos böngészőprogram az Opera Software és kínai partnere, a Telling Telecom várakozásai szerint teljesen átformálhatják az ázsiai országban élő mobilhasználók internetezési szokásait. Az Oupeng az Opera Mini webböngészőhöz hasonló elven működik, az alkalmazást azonban értelemszerűen kínai szerverek szolgálják ki, megfelelően szűrt tartalommal és a helyi szolgáltatások támogatásával.

Ilyen helyi szolgáltatás többek közt a Kínában népszerű Weibo mikroblog-rendszer, melynek kezelőfelületét szervesen integrálják az Oupengbe, így a felhasználók egyszerűbben oszthatnak meg egymással információkat a telefonjuk használatával. A Weibo emellett egyfajta automatikus híraggregátorként is működik.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Oupeng az Opera Mini által alkalmazott proxyalapú rendszert használja, vagyis maga a böngésző csak egy keretprogram, mely a weboldalak előre renderelt képét jeleníti meg a telefonon. A készülék és a proxy tömörített adatkapcsolaton keresztül kommunikál, ezért a böngészés olyan területeken sem válik lehetetlenné, ahol alacsony sávszélességű mobilszolgáltatás érhető csak el. A proxyalapú rendszer egyben kitűnő lehetőséget ad a kínai hatóságoknak arra, hogy kontrollálják a felhasználókhoz eljutó információkat, erről ugyanakkor szemérmesen nem tesz említést az Opera és a Telling által kiadott sajtóközlemény.

A Tellinggel kötött megállapodás mérföldkő lehet az Opera Software számára, a cég webes megoldásainak eddig nagyjából 130 millió felhasználója van, a kínai partner révén ez a szám ugrásszerűen nőhet a jövőben. A disztribútor csak tavaly 30 millió készüléket szállított helyi partnereinek, ami kínai viszonylatban egyébként meglehetősen szerény volumennek tűnhet, a Telling azonban a nagy, több százmilliós ügyfélbázissal rendelkező szolgáltatók előszobája lehet az Opera számára.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 07:30

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.