:

Szerző: Bodnár Ádám

2011. július 25. 14:24

Még nagyobb dzsemborinak ígérkezik a Hacktivity

A Millenárisra költözik a régió legnagyobb hackerkonferenciája, amelyre minden eddiginél több látogatót és számos nemzetközi előadót várnak a szervezők.

Szeptember 17-18-án rendezik az idei Hacktivityt, ami nagyobb és "nemzetközibb" mint valaha. Az már nyolc éve rendszeresen megszervezett konferenciára 15 országból 60 előadáspályázat érkezett, ezek közül választották ki a szervezők a 28 legjobbat.

Az első nap fő előadója Szőr Péter, akinek tavaly szeptemberben jelent meg magyarul A vírusvédelem művészete című könyve, amely a számítógépes kártevőkkel kapcsolatos alapművek közé tartozik. A könyv eredetileg az Addison Wesley kiadónál jelent meg 2005-ben, The Art of Computer Virus Research and Defense címen (kedvcsinálóként a könyv tartalomjegyzéke és első fejezete szabadon letölthető innen). A Hacktivityn emellett előadást tart számítógépes bűnfelderítés ("computer forensics") témában Barta Csaba (Deloitte), Tóth László (Deloitte), Klock László (kancellar.hu), valamint Bodor Péter (ELTE), aki a social engineering támadások pszichológiáját boncolgatja.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A vasárnapi nyitóelőadást az olasz Raoul "Nobody" Chiesa tartja. Chiesa Európa egyik legismertebb kiberhadviselési és bűnügyi szakértője, 2003 óta működik együtt az ENSZ “UNICRI” Interregionális és Bűn-és Igazságügyi Kutató Intézetével és 2010-ban beválasztották a 30 legjobb európai biztonsági szakértő közé, akik az ENISA (Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség) igazgatóját segítik. További külföldi előadók: Vivek Ramachandran, a securitytube.net alapítója , Joseph McCray Air Force veterán, az EC-Council többszörösen kitüntetett előadója, Ertunga Arsal SAP-szakértő, Alexander Kornbrust Oracle-szakértő, Pavol Luptak a szlovákiai Open Web Application Security Project vezetője, Michele Orru a Royal Bank of Scotland betörési teszteket végző szakembere.

Az előadások mellett természetesen idén is lesznek könnyedebb programok - többféle workshop és játék várja az érdeklődőket, valamint egy nagy party. Emellett a Hacktivityn rendezik a Global CyberLympics közép-kelet-európai döntőjét. Az EC-Council által szervezett versenyen 4-6 fős csapatok vehetnek részt, akiknek meg kell támadniuk vagy meg kell védeniük a szervezők által kijelölt rendszereket. A Hacktivityn rendezett regionális döntőből egyenesen a nemzetközi döntőbe lehet bejutni, amit San Franciscóban tartanak 2012 tavaszán.

A Hacktivity 2011-ről bővebb információ az esemény honlapján érhető el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.