:

Szerző: Gálffy Csaba

2011. július 22. 12:02

Érkezik a Samsung Galaxy S átdolgozott változata

Nem dobja ki a Samsung a Galaxy S formatervét, hanem újra kiadják azt 2011-es szintű hardverekkel és Plus toldalékkal. A mobiltelefon gyorsabb processzort és HSPA+ kompatibilitást kap, valamint nő az akku kapacitása is.

Az "ugyanaz a hardver, más külső" korábbi filozófiája helyett új trend üti fel a fejét a mobiliparban. A Samsung úgy döntött, hogy újrahasznosítja a méltán sikeres Galaxy S nevét és formatervét, a hardvert azonban felhozza az idei középmezőny színvonalára. A telefon külsőre csak minimális változásokat hordoz, más a hátlap mintázata és világosabb a képernyő körül található fémhatású műanyag keret.

A hardveres specifikációkat tekintve a legnagyobb újdonság, hogy a telefon új rendszerchipet kap, amely gyorsabb processzort és fejlettebb adatátviteli technológiákat jelent. A Galaxy S Plus alkalmazásprocesszora egymagos, 1,4 GHz-es Qualcomm Scorpion modell, amely mellé Adreno 205 grafikus feldolgozóegység társul. A fejlettebb lapkának köszönhetően a telefon gyorsabb adatátvitelre képes, így a Galaxy S 5,76 megabites sebessége helyett az utód már 14,4 megabites (HSPA+) sebességet is elérhet megfelelő hálózaton. A Samsung közleménye szerint a telefonhoz mellékelt akku kapacitása is nő, 1500 mAh helyett 1650 mAh-s darab jár.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A kijelző ugyanaz a 800x480 pixel felbontású, AMOLED rendszerű egység mint az elődben, a színek és a betekintési szögek így továbbra is kiválóak maradtak, de a valós felbontást csökkentő Pentile szubpixel-elrendezés is. A telefonon található gombok is maradtak a helyükön, így a Samsungtól megszokott módon a kikapcsológomb a jobb oldalon lesz. Nem változott a kamera felbontása sem (5 megapixel), és továbbra sincs villanófény mellette.

A telefon szoftveres vérátömlesztést is kap, míg az előző verzió még Android 2.1-gyel érkezett és később kapott frissítést, a Galaxy S Plus már a gyártótól Android 2.3-mal érkezik - a további, frissebb operációs rendszerek támogatásáról egyelőre nincs hír. A Samsung közleménye szerint a készülék hazánkban kártyafüggetlenül mintegy 100 ezer forint körül lesz elérhető, a szolgáltatók kínálatában azonban júliustól már olcsóbban megkaphatjuk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.