:

Szerző: Bőle György

2000. augusztus 26. 09:21

Az ALi a koreai COMDEX kiállításon demonstrálta DDR-es lapkakészletének képességeit

Az Acer Laboratories Inc. (ALi) a koreai COMDEX kiállításon demonstrálta ALi MAGiK 1 nevű, DDR memóriát is támogató chipset-je képességeit. A világ első DDR platformjának alapját a chipset köré épített Iwill KA266-R alaplap képezte egy Thunderbird processzor társaságában.

A teszteredmények tanúsága szerint a PC1600 DDR SDRAM-mal kiépített konfiguráció átlagosan 6-14 százalékkal teljesített jobban, mint egy azonos felépítésű, de PC133-as SDRAM-ot használó rendszer. Természetesen a két memóriatípus közötti különbség rendkívül alkalmazásfüggő, mert a differencia néhány százaléktól, akár 85 százalékig is terjedhet. Saját véleményem szerint a jó öreg Q3 tesztek alatt elért 13-14 százalékos többlet a legbeszédesebb.
Mindenesetre jól fog jönni az AMD-nek ez a kis sebességtöbblet, amivel viszonylag jól "egyensúlyozhatnak" majd a Pentium 4 mellett, amely egyrész jóval drágább megoldás (nem is beszélve az RDRAM-okról), másrészt a hozzávaló DDR-es chipset-ek csak hónapok múlva várhatók.

[teszteredmények #1, teszteredmények #2]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.