Szerző: Koi Tamás

2011. július 19. 14:03

Hazánkba ért a Sony Ericsson játékos okostelefonja

Mától elérhető a magyarországi T-Mobile kínálatában a Sony Ericsson új, elsősorban játékkedvelő felhasználóknak szánt okostelefonja, az Xperia PLAY.

HIRDETÉS

A barcelonai Mobile World Congress idején leleplezett Xperia PLAY hazai forgalmazása elől minden akadály elhárult, miután a Google Magyarországon is elérhetővé tette a fizetős alkalmazások vásárlását az Android Marketen. A PSP Go! kézi konzol vonalvezetését követő androidos okostelefont a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként a T-Mobile hozta be az országba.

Az Xperia PLAY minden kétséget kizáróan az idei év egyik legjobban várt készüléke a Sony Ericssonnál. Az Android és PlayStation Portable keresztezéséből született mobilt maga Kaz Hirai, minden Playstationök atyja mutatta be személyesen - az anyacég Sony valószínűleg ezzel is azt akarta mutatni, kiáll a most bemutatott platform mellett. A támogatásra szükség is lesz, hiszen egy játékra kihegyezett készülék játékok nélkül nehéz jövő előtt áll.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Sony Ericsson a PlayStation termékeket gyártó Sony Computer Entertainmenttel együttműködve éppen ezért igyekszik folyamatosan bővíteni a telefonhoz elérhető exkluzív játékválasztékot: A vállalat június elején több mint húsz új címet jelentett be, melyek közül tíz kizárólag a Play-en érhető el (a programok egyrészt ID alapján azonosítják be a telefont, másrészt nem működnek érintőkijelzővel, csak a Play interfészével). A Sony Ericsson bejelentette továbbá, hogy a PlayStation játékgyűjtemény egy részét elérhetővé fogja tenni a Playre - elsőként a Spyro the Dragon, a Wipeout és a Twisted Metal Androidra portolt változatai jelennek majd meg.

Az Xperia PLAY az újabb Sony Ericsson mobilokhoz hasonlóan a Google Android operációs rendszerének 2.3-as (Gingerbread) változatát futtatja, a kezelőfelület pedig szokás szerint a svéd-japán gyártó által fejlesztett Timescape UI. A telefon gyári szoftverválasztéka hat játékprogramból áll.

Xperia arc a Vodafone-nál

A Sony Ericsson másik, felsőkategóriás okostelefonja, az Xperia arc szintén mától érhető el a Vodafone-nál. A piros szolgáltató két év hűségvállalással 100 ezer forintért adja a telefont.
Az Xperia arc a T-Mobile-nál is kapható, de tízezer forinttal drágábban (szintén két év hűséggel).

Az újdonságot érintőkijelzővel és érintőpaddal egyaránt lehet vezérelni, előbbi képátlója 854x480 pixel, a felület képátlója pedig 4 hüvelyk. Az érintőpad és a speciális, a PlayStation konzoloknál korábban alkalmazott irányítógombok a mobil szétcsúsztatása után érhetők el. Az Xperia PLAY-be ugyan nem került kétmagos processzor, a telefon ettől függetlenül megbirkózik a legtöbb játék futtatásával, köszönhetően az 1 GHz-en ketyegő Qualcomm MSM8255 Snapdragon rendszerprocesszornak, valamint az 512 megabájt rendszermemóriának.

Az Xperia PLAY ára MédiaMánia XL előfizetésre vállal két év hűség esetén 0 forint, két év hűségvállalással, bármilyen, nem MédiaMánia díjcsomagra 80 ezer forint.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 20:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.