Szerző: Koi Tamás

2011. július 19. 14:03

Hazánkba ért a Sony Ericsson játékos okostelefonja

Mától elérhető a magyarországi T-Mobile kínálatában a Sony Ericsson új, elsősorban játékkedvelő felhasználóknak szánt okostelefonja, az Xperia PLAY.

A barcelonai Mobile World Congress idején leleplezett Xperia PLAY hazai forgalmazása elől minden akadály elhárult, miután a Google Magyarországon is elérhetővé tette a fizetős alkalmazások vásárlását az Android Marketen. A PSP Go! kézi konzol vonalvezetését követő androidos okostelefont a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként a T-Mobile hozta be az országba.

Az Xperia PLAY minden kétséget kizáróan az idei év egyik legjobban várt készüléke a Sony Ericssonnál. Az Android és PlayStation Portable keresztezéséből született mobilt maga Kaz Hirai, minden Playstationök atyja mutatta be személyesen - az anyacég Sony valószínűleg ezzel is azt akarta mutatni, kiáll a most bemutatott platform mellett. A támogatásra szükség is lesz, hiszen egy játékra kihegyezett készülék játékok nélkül nehéz jövő előtt áll.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Sony Ericsson a PlayStation termékeket gyártó Sony Computer Entertainmenttel együttműködve éppen ezért igyekszik folyamatosan bővíteni a telefonhoz elérhető exkluzív játékválasztékot: A vállalat június elején több mint húsz új címet jelentett be, melyek közül tíz kizárólag a Play-en érhető el (a programok egyrészt ID alapján azonosítják be a telefont, másrészt nem működnek érintőkijelzővel, csak a Play interfészével). A Sony Ericsson bejelentette továbbá, hogy a PlayStation játékgyűjtemény egy részét elérhetővé fogja tenni a Playre - elsőként a Spyro the Dragon, a Wipeout és a Twisted Metal Androidra portolt változatai jelennek majd meg.

Az Xperia PLAY az újabb Sony Ericsson mobilokhoz hasonlóan a Google Android operációs rendszerének 2.3-as (Gingerbread) változatát futtatja, a kezelőfelület pedig szokás szerint a svéd-japán gyártó által fejlesztett Timescape UI. A telefon gyári szoftverválasztéka hat játékprogramból áll.

Xperia arc a Vodafone-nál

A Sony Ericsson másik, felsőkategóriás okostelefonja, az Xperia arc szintén mától érhető el a Vodafone-nál. A piros szolgáltató két év hűségvállalással 100 ezer forintért adja a telefont.
Az Xperia arc a T-Mobile-nál is kapható, de tízezer forinttal drágábban (szintén két év hűséggel).

Az újdonságot érintőkijelzővel és érintőpaddal egyaránt lehet vezérelni, előbbi képátlója 854x480 pixel, a felület képátlója pedig 4 hüvelyk. Az érintőpad és a speciális, a PlayStation konzoloknál korábban alkalmazott irányítógombok a mobil szétcsúsztatása után érhetők el. Az Xperia PLAY-be ugyan nem került kétmagos processzor, a telefon ettől függetlenül megbirkózik a legtöbb játék futtatásával, köszönhetően az 1 GHz-en ketyegő Qualcomm MSM8255 Snapdragon rendszerprocesszornak, valamint az 512 megabájt rendszermemóriának.

Az Xperia PLAY ára MédiaMánia XL előfizetésre vállal két év hűség esetén 0 forint, két év hűségvállalással, bármilyen, nem MédiaMánia díjcsomagra 80 ezer forint.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról