Szerző: Bodnár Ádám

2011. július 19. 09:56

Dolgozóinak 15 százalékától válik meg a Cisco

Dolgozóinak 9 százalékát, összesen mintegy 6500 főt leépíti a Cisco, emellett eladja egy 5 ezer főt foglalkoztató mexikói gyárát a Foxconnak.

Pontot tett a találgatások végére a Cisco, tegnap hivatalossá vált, hogy mintegy 73000 alkalmazottjából 6500 főt bocsát el. A vállalat tájékoztatása szerint 2100 alkalmazott önként nyugdíjba megy, további 4400-at pedig leépít annak érdekében, hogy évente 1 milliárd dollár munkaerő-költséget takarítson meg. A létszámcsökkentés érinti a felsővezetést is, a Cisco az alelnöki vagy ennél magasabb szintű pozíciók 15 százalékát megszünteti, hogy felgyorsítsa a döntéseket.

Azt még nem közölte a Cisco, a leépítések melyik szervezeti egységeket érintik vagy milyen lesz a regionális eloszlásuk. Ami biztos, hogy az elbocsátott dolgozókat augusztusban kezdi el értesíteni a cég. A leépítések és átszervezések költségei 1,3 milliárd dollárt tesznek ki, ebből 750 milliót a jelenleg is zajló negyedik pénzügyi negyedévben, a fennmaradó összeget pedig az augusztusban kezdődő 2012-es pénzügyi évben könyveli el a vállalat. További konkrétumokkal a negyedik negyedéves eredményeinek ismertetésekor szolgál majd a Cisco, illetve egy szeptemberi elemzői konferencián.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A vállalat emellett megállapodást írt alá egy mexikói üzemének eladásáról. A Juarez városában működő üzem eredetileg a kábeltévés set-top boxokat gyártó Scientific Atlantáé volt, amely 2006-ban került a Cisco tulajdonába. Az 5 ezer főt foglalkoztató gyárat a világ egyik legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, a Foxconn Electronics vásárolja meg, a tranzakció pénzügyi részletei nem nyilvánosak. Az egyezség értelmében a Cisco a jövőben a Foxconntól fogja vásárolni azokat a berendezéseket, amelyeket eddig saját maga gyártott a juarezi üzemben.

A 6500 fős leépítés és az gyáreladás miatt összesen 11500 fővel, azaz mintegy 15 százalékkal csökken a Cisco alkalmazottainak létszáma.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról