Szerző: Gálffy Csaba

2011. július 8. 14:04

Könnyű patch kedd vár a rendszergazdákra

Két távoli kódfuttatást lehetővé tévő és két, hozzáférési jogosultságot megemelni képes hibát javít a júliusi patch kedden a Microsoft, ezekből azonban csupán egy számít kritikusnak. Az érintett termékek közé a Windows család (XP, Vista és 7 illetve Server 2003 és 2008), valamint a Visio 2003 SP3 tartozik.

Mindössze négy biztonsági frissítést ad ki július második keddjén a Microsoft, ezek közül három a Windows különböző verzióiban található hibákat fog kijavítani, egy pedig az Office Visio 2003-at foltozza. A nyilvánosságra hozott információk szerint az egyetlen foltozott kritikus hiba a Windows Vista és a Windows 7 összes verzióját érinti, beleértve a 32 és 64 bites változatokat is, a szerverváltozatok azonban biztonságban vannak.. A kritikus besorolást a Microsoft szerint az indokolta, hogy a hibát nagy valószínűséggel támadások fogják célozni.

A július 12-én érkező frissítések között három "fontos" besorolású, ezekből kettő a Windows rendszerek további két hibáját javítja minden támogatott Windowsos rendszeren, az XP SP3-tól a legfrissebb Server 2008 R2-vel bezárólag. A két hiba kihasználásához azonban adminisztrátori jogkör szükséges, így a redmondiak szerint ez nem számít A Microsoft bejelentése szerint a frissítések a Server Core telepítésű rendszereket is érintik, nem csak a teljes változatokat. A negyedik hiba csak a Visio 2003-as verzióját érinti és szintén "fontos" besorolású, szakértők szerint azonban csupán néhány nagyvállalati felhasználót érint majd.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A júliusi frissítések beleilleszkednek a Microsoft szokásos rendszerébe - a páratlan sorszámú hónapokban általában kevesebb biztonsági foltozás érkezik, mint a páros hónapokban - összehasonlításképpen előző hónapban 16 frissítés 34 sebezhetőséget javított.. A rendszergazdák ettől függetlenül nem fognak unatkozni a következő napokban, a biztonsági frissítések mellé a napokban nagyszámú egyéb, a Windows Update rendszerét érintő frissítés is érkezik.

a címlapról