:

Szerző: Gálffy Csaba

2011. július 8. 14:04

Könnyű patch kedd vár a rendszergazdákra

Két távoli kódfuttatást lehetővé tévő és két, hozzáférési jogosultságot megemelni képes hibát javít a júliusi patch kedden a Microsoft, ezekből azonban csupán egy számít kritikusnak. Az érintett termékek közé a Windows család (XP, Vista és 7 illetve Server 2003 és 2008), valamint a Visio 2003 SP3 tartozik.

Mindössze négy biztonsági frissítést ad ki július második keddjén a Microsoft, ezek közül három a Windows különböző verzióiban található hibákat fog kijavítani, egy pedig az Office Visio 2003-at foltozza. A nyilvánosságra hozott információk szerint az egyetlen foltozott kritikus hiba a Windows Vista és a Windows 7 összes verzióját érinti, beleértve a 32 és 64 bites változatokat is, a szerverváltozatok azonban biztonságban vannak.. A kritikus besorolást a Microsoft szerint az indokolta, hogy a hibát nagy valószínűséggel támadások fogják célozni.

A július 12-én érkező frissítések között három "fontos" besorolású, ezekből kettő a Windows rendszerek további két hibáját javítja minden támogatott Windowsos rendszeren, az XP SP3-tól a legfrissebb Server 2008 R2-vel bezárólag. A két hiba kihasználásához azonban adminisztrátori jogkör szükséges, így a redmondiak szerint ez nem számít A Microsoft bejelentése szerint a frissítések a Server Core telepítésű rendszereket is érintik, nem csak a teljes változatokat. A negyedik hiba csak a Visio 2003-as verzióját érinti és szintén "fontos" besorolású, szakértők szerint azonban csupán néhány nagyvállalati felhasználót érint majd.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A júliusi frissítések beleilleszkednek a Microsoft szokásos rendszerébe - a páratlan sorszámú hónapokban általában kevesebb biztonsági foltozás érkezik, mint a páros hónapokban - összehasonlításképpen előző hónapban 16 frissítés 34 sebezhetőséget javított.. A rendszergazdák ettől függetlenül nem fognak unatkozni a következő napokban, a biztonsági frissítések mellé a napokban nagyszámú egyéb, a Windows Update rendszerét érintő frissítés is érkezik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.