Szerző: Bodnár Ádám

2011. július 7. 12:52

Szinte biztos, hogy ősszel jön az iPhone 5

Egyre több jel utal arra, hogy az ősszel befut az Apple iPhone 5. Egyelőre kevés konkrétum került nyilvánosságra, az okostelefon valószínűleg könnyebb és vékonyabb lesz az elődnél.

Szinte biztosra vehető, hogy ősszel megérkezik az Apple új okostelefonja, az iPhone 5. A vállalat a korábbi három modellt nyáron dobta piacra, idén azonban csak az iOS platform új verzióját mutatta be a Worldwide Developers Conference-en Steve Jobs elnök-vezérigazgató. A Wall Street Journal egy bennfentes forrása úgy tudja, egy új okostelefont is be akart jelenteni az Apple, csakhogy az nem készült el időre. Az iOS 5 végleges verziója az ősszel érkezik, valószínűleg ekkorra időzíti az Apple az új okostelefon megjelenését, feltéve persze, ha elkészül.

Egyre több pletyka érkezik az iPhone 5-tel kapcsolatban, a vállalat állítólag 15 millió darab készülékre adott le megrendelést a Pegatronnál, amely az Asustek bérgyártási tevékenységének önállósításából létrejött vállalat. A hardverspecifikációkat illetően egyelőre mindenki találgat, nagyon valószínű, hogy az iPhone 5 megkapja az iPad 2-ben debütáló kétmagos A5 processzort vagy legalábbis annak valamilyen leszármazottját, nehogy a két készülék között túl nagy legyen a teljesítménykülönbség és ez gondot okozzon az iOS 5 operációs rendszer vagy az új alkalmazások futtatásakor.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Wall Street Journal forrásai tudni vélik, az új okostelefonba már nem Infineon Technologies, hanem a Qualcomm szállítja a rádiós chipet (az Infineon rádiós chipekkel foglalkozó tevékenységét nemrég felvásárolta az Intel). Az iPhone 4-nek csak a Verizon Wireless szolgáltatónál kapható, CDMA szabványt használó verziójában volt Qualcomm rádiós alapsáv-chip. Az új modell állítólag - az iPad 2-höz hasonlóan  - könnyebb és vékonyabb is lesz az elődnél, valószínűleg nagyobb felbontású kamerát és NFC-chipet is kap az iPhone 5.

Az amerikai üzleti lap azt állítja, jövőre "jelentős átalakuláson" esik át az iPhone, állítólag teljesen újfajta akkutöltési mechanizmust vezet be az Apple - ez valószínűleg a Palm Pre által is használt megoldás lesz, amikor a készüléket nem kell kábellel csatlakoztatni, hanem csak rá kell helyezni egy speciálisan kialakított felületre. A WSJ forrása szerint a vállalat emellett egy olcsóbb iPhone modellen is dolgozik, amelynek az előlapját teljes egészében elfoglalja a képernyő.

A 2007-ben bemutatott iPhone ma már az Apple legfontosabb terméke, az első naptári negyedévben a bevétel több mint fele folyt be okostelefonok értékesítéséből. Az egyik alkatrészbeszállítótól származó értesülés szerint az idén 25 millió iPhone 5 értékesítésével számol az Apple.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról