Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Szinte biztos, hogy ősszel jön az iPhone 5

Bodnár Ádám, 2011. július 07. 12:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egyre több jel utal arra, hogy az ősszel befut az Apple iPhone 5. Egyelőre kevés konkrétum került nyilvánosságra, az okostelefon valószínűleg könnyebb és vékonyabb lesz az elődnél.

Szinte biztosra vehető, hogy ősszel megérkezik az Apple új okostelefonja, az iPhone 5. A vállalat a korábbi három modellt nyáron dobta piacra, idén azonban csak az iOS platform új verzióját mutatta be a Worldwide Developers Conference-en Steve Jobs elnök-vezérigazgató. A Wall Street Journal egy bennfentes forrása úgy tudja, egy új okostelefont is be akart jelenteni az Apple, csakhogy az nem készült el időre. Az iOS 5 végleges verziója az ősszel érkezik, valószínűleg ekkorra időzíti az Apple az új okostelefon megjelenését, feltéve persze, ha elkészül.

Egyre több pletyka érkezik az iPhone 5-tel kapcsolatban, a vállalat állítólag 15 millió darab készülékre adott le megrendelést a Pegatronnál, amely az Asustek bérgyártási tevékenységének önállósításából létrejött vállalat. A hardverspecifikációkat illetően egyelőre mindenki találgat, nagyon valószínű, hogy az iPhone 5 megkapja az iPad 2-ben debütáló kétmagos A5 processzort vagy legalábbis annak valamilyen leszármazottját, nehogy a két készülék között túl nagy legyen a teljesítménykülönbség és ez gondot okozzon az iOS 5 operációs rendszer vagy az új alkalmazások futtatásakor.

A Wall Street Journal forrásai tudni vélik, az új okostelefonba már nem Infineon Technologies, hanem a Qualcomm szállítja a rádiós chipet (az Infineon rádiós chipekkel foglalkozó tevékenységét nemrég felvásárolta az Intel). Az iPhone 4-nek csak a Verizon Wireless szolgáltatónál kapható, CDMA szabványt használó verziójában volt Qualcomm rádiós alapsáv-chip. Az új modell állítólag - az iPad 2-höz hasonlóan  - könnyebb és vékonyabb is lesz az elődnél, valószínűleg nagyobb felbontású kamerát és NFC-chipet is kap az iPhone 5.

Az amerikai üzleti lap azt állítja, jövőre "jelentős átalakuláson" esik át az iPhone, állítólag teljesen újfajta akkutöltési mechanizmust vezet be az Apple - ez valószínűleg a Palm Pre által is használt megoldás lesz, amikor a készüléket nem kell kábellel csatlakoztatni, hanem csak rá kell helyezni egy speciálisan kialakított felületre. A WSJ forrása szerint a vállalat emellett egy olcsóbb iPhone modellen is dolgozik, amelynek az előlapját teljes egészében elfoglalja a képernyő.

A 2007-ben bemutatott iPhone ma már az Apple legfontosabb terméke, az első naptári negyedévben a bevétel több mint fele folyt be okostelefonok értékesítéséből. Az egyik alkatrészbeszállítótól származó értesülés szerint az idén 25 millió iPhone 5 értékesítésével számol az Apple.
Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.