Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Rekordeladásokat generál a Samsung Galaxy S II

Dojcsák Dániel, 2011. július 04. 13:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Samsung Galaxy S sem volt egy népszerűtlen okostelefon, de az utód Galaxy S II még nagyobbat robban a piacon. Kevesebb mint két hónap alatt 3 millió fogyott a Samsung csúcsmobiljából.

A Samsung hivatalos közleményben büszkélkedett el azzal a ténnyel, hogy 55 nap leforgása alatt 3 millió darabot értékesített legújabb androidos zászlóshajó modelljéből, így a vállalat történetében a  leggyorsabban fogyó mobil a Galaxy S II. A készüléket februárban jelentette be hivatalosan a dél-koreai cég, majd áprilisban néhány országban forgalmazni is kezdte. Az 1,2 GHz-es kétmagos ARM Cortex A9 processzor, az 1 GByte RAM, a 8 megapixeles kamera, a 4,3 hüvelyk képátlójú super AMOLED+ kijelző, a legújabb Android-verzió, illetve az opcionális, igaz egyelőre a készülékekben nem működő, NFC chip nem csak a Samsung kínálatában, de úgy általában a teljes okostelefon piacon is az első helyre sorolta a modellt.

Többek közt talán a Galaxy S II-nek, illetve a többi androidos készüléknek köszönhetően a Samsung az elmúlt időszakban jelentősen növelte a piaci részesedését több fontos európai piacon. Az Egyesült Királyságban a Samsung Electronics már 72 hete a legkeresettebb márka, Ausztriában és Svájcban pedig az okostelefon-eladások 30, illetve 36 százalékát produkálta csak ez a mobil. Néhány nappal ezelőtt pedig az Európai piacok után megérkezett a Galaxy S II Dél- és Közép-Amerikába is, ahol Mexikó és Brazília pumpálhatja tovább az eladásokat.

[+] Kipróbáltuk: Samsung Galaxy S II - Az új Android király

Az egyetlen hiányzó piac egyelőre az Egyesült Államok, ahol jelenleg csak szolgáltatófüggetlenül lehet megvásárolni 700 dolláros áron a mobilt, de az információk szerint hamarosan bekerül az AT&T kínálatába, ahol hűségszerződéssel viszonylag alacsony áron beszerezhető lesz. A Galaxy S-ből kiindulva valószínűleg az utód is több néven, több különféle konfigurációban elérhető lesz az összes amerikai szolgáltatónál, tovább hizlalva az értékesítési adatokat.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.