Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Összefog a ZTE és a WayteQ

Koi Tamás, 2011. június 28. 15:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Együttműködési megállapodást kötött az okostelefonokat és hálózati berendezéseket gyártó ZTE és a navigációs eszközökben utazó WayteQ, melynek eredményeként a jövőben a kínai cég egyes okostelefonjai kártyafüggetlenül is forgalomba kerülnek majd, WayteQ márkanéven.

hirdetés

A kínai ZTE és a hongkongi WayteQ stratégiai megállapodásának első gyümölcse a ZTE Blade nyomdokaiba lépő, azzal közel azonos felépítésű WayteQ Libra lesz. A gyártók elképzelései szerint a telefont többféle konstrukcióban, önállóan és a WayteQ navigációs szoftvereivel telepítve egyaránt be lehet majd szerezni, lényeges különbség azonban, hogy míg a Blade-del elsősorban az operátorokat szolgálta ki a gyártó, addig a WayteQ Libra a hagyományos értékesítési hálózatokban, így szakboltokban, valamint elektronikai áruházak polcain tűnhet fel.

A WayteQ Librával nem bíz semmit a véletlenre a két cég: az okostelefon éppúgy 3,5 hüvelykes, 480x800 pixeles kijelzővel rendelkezik majd mint a ZTE Blade, emellett a két készülék processzora is egyforma (Qualcomm MSM7227, 600 MHz-en). Míg a Blade - régebbi készülék lévén - gyárilag Android 2.1 operációs rendszerrel érkezett, addig a WayteQ Librára már Android 2.2 kerül. A Libra érdekessége, hogy az előlapján továbbra is a ZTE logója szerepel, a WayteQ brand csak a hátlapon, illetve a szoftveren tűnik majd fel.

Lapunk úgy tudja, hogy az együttműködés eredményeként a termékmarketinget és a disztribúciós láncot a WayteQ menedzseli, az ezeken a területeken egyelőre kevés tapasztalattal rendelkező ZTE csak a terméket, illetve a terméktámogatást, szervizhátteret nyújtja. A két cég a WayteQ Librán túl idén több új termék piacra dobására készül majd Európában, azon belül Magyarországon is.

A WayteQ Libra várhatóan augusztusban kerül a boltokba, 45 ezer forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron. A ZTE Blade jelenleg mindhárom mobilszolgáltatónál kapható, ára feltöltőkártyás konstrukcióban operátortól függően 40 ezer forint körül alakul.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!