Szerző: Koi Tamás

2011. június 28. 15:58:00

Összefog a ZTE és a WayteQ

Együttműködési megállapodást kötött az okostelefonokat és hálózati berendezéseket gyártó ZTE és a navigációs eszközökben utazó WayteQ, melynek eredményeként a jövőben a kínai cég egyes okostelefonjai kártyafüggetlenül is forgalomba kerülnek majd, WayteQ márkanéven.

A kínai ZTE és a hongkongi WayteQ stratégiai megállapodásának első gyümölcse a ZTE Blade nyomdokaiba lépő, azzal közel azonos felépítésű WayteQ Libra lesz. A gyártók elképzelései szerint a telefont többféle konstrukcióban, önállóan és a WayteQ navigációs szoftvereivel telepítve egyaránt be lehet majd szerezni, lényeges különbség azonban, hogy míg a Blade-del elsősorban az operátorokat szolgálta ki a gyártó, addig a WayteQ Libra a hagyományos értékesítési hálózatokban, így szakboltokban, valamint elektronikai áruházak polcain tűnhet fel.

A WayteQ Librával nem bíz semmit a véletlenre a két cég: az okostelefon éppúgy 3,5 hüvelykes, 480x800 pixeles kijelzővel rendelkezik majd mint a ZTE Blade, emellett a két készülék processzora is egyforma (Qualcomm MSM7227, 600 MHz-en). Míg a Blade - régebbi készülék lévén - gyárilag Android 2.1 operációs rendszerrel érkezett, addig a WayteQ Librára már Android 2.2 kerül. A Libra érdekessége, hogy az előlapján továbbra is a ZTE logója szerepel, a WayteQ brand csak a hátlapon, illetve a szoftveren tűnik majd fel.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

Lapunk úgy tudja, hogy az együttműködés eredményeként a termékmarketinget és a disztribúciós láncot a WayteQ menedzseli, az ezeken a területeken egyelőre kevés tapasztalattal rendelkező ZTE csak a terméket, illetve a terméktámogatást, szervizhátteret nyújtja. A két cég a WayteQ Librán túl idén több új termék piacra dobására készül majd Európában, azon belül Magyarországon is.

A WayteQ Libra várhatóan augusztusban kerül a boltokba, 45 ezer forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron. A ZTE Blade jelenleg mindhárom mobilszolgáltatónál kapható, ára feltöltőkártyás konstrukcióban operátortól függően 40 ezer forint körül alakul.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 21. 02:15

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.