Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Már augusztusban jöhet az Amazon táblagépe

Dojcsák Dániel, 2011. június 22. 12:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Amazonról jó ideje lehet tudni, hogy beszáll a tabletpiacra, a legújabb információk szerint a termékekre pedig nem is kell már sokáig várni. A megjelenés dátuma konkretizálódni látszik és valamikor nyár végén, esetleg szeptemberben már hozzá lehet jutni a könyvvóriás táblagépeihez.

Az Amazon tabletgépeinek alkatrész-beszállítóitól származó információk szerint az eddigi “2011 második fele” céldátum leszűkült augusztus-szeptemberre, azaz ekkor kerülhet boltba az Amazon várhatóan két különböző tablet modellje. Az értékesítés indulása az iskolakezdési időszakra esik, a termelés pedig az amerikai hálaadás ünnepére éri majd el csúcsát, ami a november negyedik csütörtöke - tudta meg a Digitimes tajvani ipari szaklap. A Kindle-lel komoly sikereket elérő vállalat a tabletpiacban is nagy potenciált lát és annak ellenére, hogy ez csak az első nekifutás lesz az Amazon életében, már idén több milliós eladásokkal számol a cég. 2011-ben havi 7-800 ezer darabot fognak gyártani az eszközökből, s értelemszerűen ezt a mennyiséget el is szeretnék adni, főként az amerikai piacon.

A specifikációról még csak pletykák szólnak, de több összecsengő híresztelés szerint nem az NVIDIA Tegra chipek muzsikálnak majd a tabletben, hanem alternatívaként a Texas Instruments OMAP családjának processzorai. Az érintőképernyőt az Apple-lel is együtt dolgozó Wintek készíti majd, amit az ILI Technology LCD-vezérlő chipjeivel támogatnak majd meg. A tabletek végső összeszereléséért pedig a Quanta felel majd.

A szoftverről viszont annak ellenére, hogy alig több mint két hónap van a bemutatóig, nem sok információ áll rendelkezésre. Nem lehet tudni, hogy Android 3.0-val vagy esetleg egy teljesen saját rendszerrel rukkol elő az Amazon, de annyi biztos, hogy a nemrégiben bemutatott Amazon Instant Video szolgáltatás, az Amazon Appstore és a Cloud Player lesznek a szoftver sarokpontjai.Az Appstore integrálása viszont nem jelenti biztosan az Android választását, hiszen az Amazonnak nem telne sokba egy újabb szekciót létrehozni a prémium androidos alkalmazásbolton belül saját tabletjének. Sőt, inkább versenyelőnynek tűnne, ha a gyártók által korlátozottan testre szabható Android helyett egy saját célszerszámot hozna létre.

A két modell, amik a Coyote és a Hollywood kódnevet viselik, egyaránt az Amazon és a Samsung közösen tervezett dizájnját viselik majd, s az is biztos, hogy a két modell az Apple iPad által keltett fenyegetésre lesz válasz. Miután az Amazon Kindle teljesen kiállt az iPad útjából és teljes egészében az olvasás funkcióra koncentrál, szükség van olyan versenyképes eszközökre, amivel az Amazon visszaszoríthatja az Apple-t, ha videózásról és zenei szolgáltatásokról van szó. A korábbi értesülések szerint a kisebb méretű Coyote 349, a várhatóan 10 hüvelyk képátlójú Hollywood pedig 449 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.