Szerző: Bodnár Ádám

2011. május 23. 15:38

Online programozóversenyt indít a Microsoft

Néhány év kihagyás után Kódpárbaj márkanév alatt ismét online programozási versenyre hívja a Microsoft Magyarország a játékos kedvű szoftverfejlesztőket.

HIRDETÉS

A március elején tartott Microsoft Win The Web programozóversenyen osztatlan sikert aratott a vállalat két német dolgozója által szabadidőben fejlesztett AntMe! szimulátor, amelyben egy hangyafarm lakóit lehet irányítani.

A pozitív visszajelzések miatt a Microsoft Magyarországnál úgy határoztak, a 24 órás élő versenyt követően az interneten is megrendezik a bajnokságot a néhány éve tetszhalott Kódpárbaj rendezvénysorozat égisze alatt. A feladat ugyanaz mint márciusban: úgy kell megírni a hangyákat irányító mesterséges intelligenciát, hogy a rovarok élelemgyűjtéssel, valamint a rivális hangyabolyok tagjainak legyőzésével minél több pont kerüljön a játékos neve mellé.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A játék nem titkolt célja, hogy minél többen megismerjék a C# programnyelvet és a Visual Studio 2010 fejlesztési környezetet. Ezért a szervezők mindenkinek a rendelkezésére bocsátanak egy C# tankönyvet, egy részletes "tutorialt", valamint egy előre elkészített hangyaboly "sablont", ezekhez már csak a Visual Studio 2010 ingyenesen letölthető és használható Express verziójára van szükség, hogy valaki minimális programozási ismeretek birtokában is létre tudja hozni jól működő hangyakolóniáját és benevezhessen a versenyre.

A Kódpárbajra 2011. május 30-ig lehet benevezni, a verseny május 31-én indul, a hangyabolyok összecsapásait élő videostreamen követhetik az érdeklődők - a győztes jutalma egy netbook. Érdemes mihamarabb benevezni és elkezdeni a fejlesztést, mivel a verseny előtt az érdeklődők már játszhatnak "edzőmeccseket" egymással, illetve a Win The Web legjobbjaival. A versenyről további információt a Microsoft Magyarország fejlesztőknek szánt weboldalán, a devportalon lehet találni, ahonnan a játékhoz szükséges fájlok is letölthetők.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 17:28

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.