Szerző: Bodnár Ádám

2011. május 23. 15:38

Online programozóversenyt indít a Microsoft

Néhány év kihagyás után Kódpárbaj márkanév alatt ismét online programozási versenyre hívja a Microsoft Magyarország a játékos kedvű szoftverfejlesztőket.

A március elején tartott Microsoft Win The Web programozóversenyen osztatlan sikert aratott a vállalat két német dolgozója által szabadidőben fejlesztett AntMe! szimulátor, amelyben egy hangyafarm lakóit lehet irányítani.

A pozitív visszajelzések miatt a Microsoft Magyarországnál úgy határoztak, a 24 órás élő versenyt követően az interneten is megrendezik a bajnokságot a néhány éve tetszhalott Kódpárbaj rendezvénysorozat égisze alatt. A feladat ugyanaz mint márciusban: úgy kell megírni a hangyákat irányító mesterséges intelligenciát, hogy a rovarok élelemgyűjtéssel, valamint a rivális hangyabolyok tagjainak legyőzésével minél több pont kerüljön a játékos neve mellé.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A játék nem titkolt célja, hogy minél többen megismerjék a C# programnyelvet és a Visual Studio 2010 fejlesztési környezetet. Ezért a szervezők mindenkinek a rendelkezésére bocsátanak egy C# tankönyvet, egy részletes "tutorialt", valamint egy előre elkészített hangyaboly "sablont", ezekhez már csak a Visual Studio 2010 ingyenesen letölthető és használható Express verziójára van szükség, hogy valaki minimális programozási ismeretek birtokában is létre tudja hozni jól működő hangyakolóniáját és benevezhessen a versenyre.

A Kódpárbajra 2011. május 30-ig lehet benevezni, a verseny május 31-én indul, a hangyabolyok összecsapásait élő videostreamen követhetik az érdeklődők - a győztes jutalma egy netbook. Érdemes mihamarabb benevezni és elkezdeni a fejlesztést, mivel a verseny előtt az érdeklődők már játszhatnak "edzőmeccseket" egymással, illetve a Win The Web legjobbjaival. A versenyről további információt a Microsoft Magyarország fejlesztőknek szánt weboldalán, a devportalon lehet találni, ahonnan a játékhoz szükséges fájlok is letölthetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról