Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Még lehet regisztrálni az idei Ethical Hacking konferenciára

Bodnár Ádám, 2011. május 05. 12:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Még lehet jelentkezni a 2011-es Ethical Hacking konferenciára, amit május 12-én tartanak a budapesti Aréna Plaza mozijában.

hirdetés

Az idei rendezvény sorban a negyedik,a szervezők a PowerPoint előadások helyett továbbra is a gyakorlati megközelítésben, bemutatókban hisznek, így az érdeklődők  élőben követhetik figyelemmel többek között, hogyan zajlik egy valódi etikus hackelés, azaz sérülékenységvizsgálat, miként lehet az Active Directory központi NTDS.DIT adatbázisából biztonsági információkat, például felhasználói neveket és jelszó hash-eket kinyerni kizárólag a Windowsba épített eszközök segítségével, vagy megszerezni a BitLocker partíciótitkosítás adatvisszaállítási kulcsát.

Az esemény egyik előadója a középiskolás Tomcsányi Domonkos, a NetAcademia, a Számalk és az IQSOFT által alapított Ethical Hacking ösztöndíj egyik nyertese, aki azt mutatja be, miként támadhatók a Magyarországon is bevezetett, elektronikus információkat tároló útlevelek, és hogyan lehet a bennük elhelyezett információt kiolvasni, lemásolni, módosítani, vagyis akár tetszőleges útlevelet létrehozni. 2010 és 2011 egyértelműen az okostelefonok előretöréséről szól, ennek a trendnek vitathatatlanul az Android az éllovasa. De vajon a népszerű platform vajon elég biztonságos is? Valószínűleg vannak hiányosságai, másképpen nem lenne az egyik előadás témája...

A konferencián nem csak biztonsági problémákról, hanem megoldásokról is szó esik: Lám István bemutatja az általa fejlesztett megosztott hozzáférés-kezelési rendszert, kriptográfiai fájlrendszert, amely feleslegessé teszi a szerverek megtörését, mivel a "kulcs" sosincs az adat mellett, nem egy központi entitás, nem egy operációs rendszer, és nem is az üzemeltetők állnak a jogosultságok kikényszerítésének hátterében, hanem maga a felhasználó, az adatgazda.

Az Ethical Hacking konferenciára a rendezvény weboldalán lehet jelentkezni, ahol kedvcsinálóként korábbi események előadásait is meg lehet nézni. A rendezvényen résztvevők az előadások végén pihenés, levezetés jelleggel az Aréna Pláza mozijában megtekinthetik a Tron: Örökség című film 3D verzióját is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.