:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 24. 09:45

Még idén várható az 1400 MHz-es Athlon

Mint arról már korábban beszámoltunk, az AMD hétfőn mutatja be 1100 MHz sebességen működő Athlon processzorát, ám természetesen a fejlődés nem áll meg. Ellentétben az Intellel, amely ebben az évben már csak két új processzort tartogat számunkra (Celeron 733, 766, Pentium 4 1400), az AMD kb. havi rendszerességgel jelentkezik majd gyorsabb és gyorsabb processzorokkal. A cég tervei szerint még az idén láthatjuk az 1400 MHz-es változatot is.

Egyes elemzők szerint az azonos órajelen működő Thunderbird kb. 20%-al gyorsabb lehet a Pentium 4-nél. Az AMD processzora ráadásul sokkal olcsóbb, és DDR SDRAM-ot is támogat, amely szintén jelentősen kevesebbe kerül, mint a Rambus DRAM. Ezért az Intelnek nagyon kell igyekeznie a 0,13 mikronos gyártástechnológiára való áttéréssel, ám a tervek szerint erre csak 2001 közepén kerül majd sor.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.