Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 24. 09:45

Még idén várható az 1400 MHz-es Athlon

Mint arról már korábban beszámoltunk, az AMD hétfőn mutatja be 1100 MHz sebességen működő Athlon processzorát, ám természetesen a fejlődés nem áll meg. Ellentétben az Intellel, amely ebben az évben már csak két új processzort tartogat számunkra (Celeron 733, 766, Pentium 4 1400), az AMD kb. havi rendszerességgel jelentkezik majd gyorsabb és gyorsabb processzorokkal. A cég tervei szerint még az idén láthatjuk az 1400 MHz-es változatot is.

Egyes elemzők szerint az azonos órajelen működő Thunderbird kb. 20%-al gyorsabb lehet a Pentium 4-nél. Az AMD processzora ráadásul sokkal olcsóbb, és DDR SDRAM-ot is támogat, amely szintén jelentősen kevesebbe kerül, mint a Rambus DRAM. Ezért az Intelnek nagyon kell igyekeznie a 0,13 mikronos gyártástechnológiára való áttéréssel, ám a tervek szerint erre csak 2001 közepén kerül majd sor.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról