Szerző: Koi Tamás

2011. április 20. 17:01

Ötéves megbízatást kapott a Magyar Telekom vezérigazgatója

Öt évvel meghosszabbította a Magyar Telekom Igazgatósága Christopher Mattheisen vezérigazgatói kinevezését, a cég első embere így 2016 végéig irányíthatja a céget.

A Magyar Telekom ma bejelentette, hogy a társaság igazgatósága 2016. december 4-ig meghosszabbítja Christopher Mattheisen vezérigazgatói kinevezését. Mattheisen 2006 óta áll a távközlési vállalat élén, vezetése alatt a vállalat több, kisebb-nagyobb szervezeti átalakításon is átment, illetve a lakossági és üzleti szolgáltatások terén több új termékkel és megoldással is sikert aratott.

Az Egyesült Államokban született, az angol mellett magyarul, németül, csehül és franciául beszélő üzletember 1990-ben érkezett Magyarországra, kötődése a távközlési szektorhoz hamar megszületett: 1993-tól a Westel 900 marketing- és értékesítési vezérigazgató-helyettese lett. Mattheisen 1996-tól 2002-ig Lengyelországban és Nagy-Britanniában dolgozott, végül kilenc éve tért vissza hazánkba, immár a Magyar Telekom vezérigazgató-helyetteseként.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Christopher Mattheisent 2006. december 5-én nevezték ki a Magyar Telekom vezérigazgatójának, pár nappal később pedig az Igazgatóság tagjává és elnökévé is megválasztották. Vezetése alatt a Magyar Telekom többször, számottevően átalakította szervezeti felépítését, illetve termékstratégiáját mind lakossági, mind üzleti oldalon, emellett új piacok (energiaszolgáltatások) felé is nyitott a telekommunikációs multi.

A cég, pontosabban a lakossági márkák (T-Home, T-Mobile) arca sokáig mégsem Mattheisen volt: a médiaszereplések során a lakossági szolgáltatások üzletág korábbi vezérigazgató-helyettese, Winkler János tűnt fel a legtöbbször. Winkler éppen egy éve, a Magyar Telekom legutóbbi, jelentős szervezeti átalakulásakor távozott a cégtől, azóta a vállalat első embere hangsúlyosabb szerephez jut a médiában is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról