Szerző: Bodnár Ádám

2012. március 29. 11:16

Jobban mutat az új mobilokon a Google Maps

Leginkább a nagy pixelsűrűségű kijelzőt tartalmazó, Android 4.0 operációs rendszert futtató okostelefonok tulajdonosai örülhetnek a Maps 6.5-nek, de a gyakran tömegközlekedőknek is érdemes frissíteni rá-

Kiadta a Google Maps 6.5-ös verzióját a keresőcég, olvasható a hivatalos Google Mobile blogon. A szoftver már letölthető az Android alkalmazás-piacteréről, amelyet nemrég Play Store-rá kereszteltek át.

Az új Maps legfontosabb újdonsága a Google szerint, hogy a nagy pixelsűrűségű kijelővel szerelt készülékeken (pl. Sony Xperia S, Samsung Galaxy Nexus) jobb minőségben jelennek meg a térképek, finomabb a rajzolat, ami jobb olvashatóságot eredményez. Főleg egy-egy területre erősen nagyítva fogják látni a felhasználók, hogy a címkék és ikonok kevesebbet takarnak ki a térképből. Az új bitképek akkor töltődnek le, ha korábban még nem látott területeket kezdünk böngészni a Mapsben, de ha töröljük a program cache-ét (Settings, Cache Settings menüpont), akkor utána már a nagyobb felbontású képeket kapjuk.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Azok, akik rendszeresen használják a Mapset útvonaltervezésre, örülhetnek a preferált közlekedési mód beállításának. A 6.5-ös szoftververzióban a felhasználók elmenthetik az útvonaltervezésre vonatkozó szokásaikat, például hogy busszal vagy metróval szeretnek-e eljutni a céljukhoz, vagy hogy a legkevesebb átszállást, a legrövidebb gyaloglást vagy a legrövidebb ideig tartó utat választják. Ezeket korábban minden alkalommal be kellett állítani, ha valaki tömegközlekedéssel terveztetett útvonalat.

Új főmenüt kapott a Navigation is, amely tavaly nyár óta Magyarországon is teljesen ingyen nyújt hangos turn-by-turn navigációs szolgáltatást az Android-vásárlók legnagyobb örömére és az Androidra navigációs szoftvert fejlesztő cégek legnagyobb bánatára. Az új Navigation képernyő egyrészt jobban illeszkedik az Android 4.0 képi világába, másrészt a korábbinál egyszerűbben kezelhető, egyetlen húzással (swipe) elérhetők róla a ismerősök listája, valamint a korábban kiválasztott és a kedvencként megjelölt címek is. Az új Navigation főmenü csak Android 4.0 operációs rendszeren érhető el egyelőre.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 21:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.