Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Jobban mutat az új mobilokon a Google Maps

Bodnár Ádám, 2012. március 29. 11:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Leginkább a nagy pixelsűrűségű kijelzőt tartalmazó, Android 4.0 operációs rendszert futtató okostelefonok tulajdonosai örülhetnek a Maps 6.5-nek, de a gyakran tömegközlekedőknek is érdemes frissíteni rá-

hirdetés

Kiadta a Google Maps 6.5-ös verzióját a keresőcég, olvasható a hivatalos Google Mobile blogon. A szoftver már letölthető az Android alkalmazás-piacteréről, amelyet nemrég Play Store-rá kereszteltek át.

Az új Maps legfontosabb újdonsága a Google szerint, hogy a nagy pixelsűrűségű kijelővel szerelt készülékeken (pl. Sony Xperia S, Samsung Galaxy Nexus) jobb minőségben jelennek meg a térképek, finomabb a rajzolat, ami jobb olvashatóságot eredményez. Főleg egy-egy területre erősen nagyítva fogják látni a felhasználók, hogy a címkék és ikonok kevesebbet takarnak ki a térképből. Az új bitképek akkor töltődnek le, ha korábban még nem látott területeket kezdünk böngészni a Mapsben, de ha töröljük a program cache-ét (Settings, Cache Settings menüpont), akkor utána már a nagyobb felbontású képeket kapjuk.

Azok, akik rendszeresen használják a Mapset útvonaltervezésre, örülhetnek a preferált közlekedési mód beállításának. A 6.5-ös szoftververzióban a felhasználók elmenthetik az útvonaltervezésre vonatkozó szokásaikat, például hogy busszal vagy metróval szeretnek-e eljutni a céljukhoz, vagy hogy a legkevesebb átszállást, a legrövidebb gyaloglást vagy a legrövidebb ideig tartó utat választják. Ezeket korábban minden alkalommal be kellett állítani, ha valaki tömegközlekedéssel terveztetett útvonalat.

Új főmenüt kapott a Navigation is, amely tavaly nyár óta Magyarországon is teljesen ingyen nyújt hangos turn-by-turn navigációs szolgáltatást az Android-vásárlók legnagyobb örömére és az Androidra navigációs szoftvert fejlesztő cégek legnagyobb bánatára. Az új Navigation képernyő egyrészt jobban illeszkedik az Android 4.0 képi világába, másrészt a korábbinál egyszerűbben kezelhető, egyetlen húzással (swipe) elérhetők róla a ismerősök listája, valamint a korábban kiválasztott és a kedvencként megjelölt címek is. Az új Navigation főmenü csak Android 4.0 operációs rendszeren érhető el egyelőre.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.