:

Szerző: mz

2000. augusztus 23. 21:55

Hatalmas növekedésnek örvend az Oracle fejlesztői hálózata

Az Oracle, az e-business szoftverek legnagyobb szállítója, ma bejelentette, hogy az Oracle Technology Network technológiai információs hálózat tagjainak létszáma meghaladta az egymilliót, és a létszám rekordtempóban, napi 2000 fővel bővül. Az egymilliós regisztrált taglétszám mutatja, milyen sok fejlesztő fordul az Oracle-höz a legmodernebb internetes fejlesztői technológiákért. A taglétszám az elmúlt évben világszerte megdöbbentő, 220 százalékos arányban emelkedett, és várhatóan idén is folytatódik a növekedés, havi átlagban 60 000 új taggal.
"Az Oracle Technology Network (OTN) iskolapéldája annak, hogyan kell egy online közösséget kiépíteni" – mondta Anthony C. Picardi, a Global Software, IDC rangidős alelnöke. "Az OTN nemzetközi sikerét a fejlesztők körében az magyarázza, hogy megkönnyíti a szakmai fejlődést és továbblépést. A fejlesztők nemcsak ingyenes szoftvereket kapnak, hanem annál sokkal többet. Egy olyan hálózatra iratkoznak fel, amely a fejlesztők továbbképzéséről és karrierlehetőségeiről is gondoskodik."
Az Oracle fejlesztői portáljának egy évvel ezelőtt még csak 315 000 tagja volt, az OTN bővülése nagymértékben a nemzetközi tagságnak köszönhető. Az OTN tagjainak több mint 55 százaléka az Egyesült Államokon kívülről jött, így a külföldiek taglétszáma meghaladja az egymilliót. Az OTN jelenleg 182 ország fejlesztőinek nyújt különböző szolgáltatásokat és szoftvereket, és nemzetközi viszonylatban várhatóan tovább folytatja növekedését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.