:

Szerző: Koi Tamás

2011. április 8. 15:59

Telefonba költözik a Szigetkártya

Éles üzemben tesztelik a telefonos érintés nélküli fizetést, vagy angol nevén Near Field Communications technológiát az idei Sziget Fesztiválon, ahol ismét a Vodafone az egyik főszponzor.

A Vodafone az idei fesztivál idején is igyekszik olyan telekommunikációs megoldásokat hozzátenni az eseményhez, melyek a hazai termékpalettán eddig nem, vagy nem ilyen formában szerepeltek. A 2011-es év nagy dobása a mobilos Near Field Communicaitons (NFC), vagyis az érintés nélküli fizetés lesz, mely lényegében a tavaly debütált Szigetkártyát költözteti be az arra alkalmas mobilkészülékekbe. A Vodafone emellett idén kihasználja a lehetőséget arra is, hogy a mobilhálózatának fejlesztését látványosan demonstrálja.

Az operátor ennek jegyében a fesztivál területén felépíti a gyors mobilinternet jelképét, egy olyan "interaktív tornyot", mely többfunkciós bázisállomásként is üzemel. Az ideiglenesen kihelyezett bázisállomás - melynek formatervét az elképzelések szerint megpályáztatják  - HSPA+ technológiával szolgáltat, ami azt jelenti, hogy a maximálisan kiosztható letöltési sávszélesség elméletileg akár 21 Mbps is lehet a lefedettségi területen. A szolgáltatók egyébként a rendezvény idején rendszerint mobil adókkal amúgy is bővítik a kapacitást, az ilyenkor többszörösére növekedett hálózatterhelést ugyanis a fesztiválhelyszín körzetében üzemelő infrastruktúra nem tudná kiszolgálni.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Idén megújul a tavalyi fesztivál egyik újdonsága, a Szigetkártya is, melyet immár a rendezvény kizárólagos fizetőeszközévé kívánnak tenni a szervezők. A Vodafone közreműködésével a szolgáltatást zártkörű teszt jelleggel NFC-kompatibilis mobiltelefonokkal is igénybe lehet venni (ilyenből egyelőre csak egy, a Nexus S szerepel a szolgáltató kínálatában), illetve a szolgáltatói ügyfelei akár Szigetkártyájukat is feltölthetik vele operátori egyenlegük terhére.

Tavaly nagyjából ötszázan vették igénybe, így a Vodafone szerint sikertermék lett a Percalapú Szigetjegy, mely idén is elérhető lesz - ezzel a látogató a belépéstől a Sziget elhagyásáig fizet csak, például ha kizárólag kedvenc együttese koncertjére kíváncsi. A tavalyi év egyik kulcstermékéről, a Szigetfonról nem esett szó a sajtótájékoztatón, egyelőre tehát nem tudni, hogy a szolgáltató a tavalyihoz hasonló feltételek mellett biztosítja a tarifát és a kedvezményes készülékeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.