Szerző: Koi Tamás

2011. április 6. 11:46

Egyszerű tartalomtovábbítás Nokia telefonokra

A PC-s és a mobiltelefonos tartalomfogyasztás összekapcsolását teszi egyszerűbbé a Nokia Beta Labs legújabb fejlesztése, a Drop, mely lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó bizonyos tartalmakat a böngészőből pár kattintással a mobiljára továbbítson.

A Beta Labs által tegnap bemutatott push-szolgáltatás két szoftverkomponensből, egy telefonra telepíthető alkalmazásból és egy böngészőkiegészítőből áll. A telefonos kliens Symbian^3- és Symbian S60-alapú Nokia okostelefonokkal kompatibilis, a böngészőbeépülő pedig egyelőre kizárólag Mozilla Firefox 3.6.X, illetve 4.0-s verziókkal kompatibilis. A rendszer működéséhez természetesen elengedhetetlen, hogy a mobil adatkapcsolata aktív legyen.

A Drop alapötletét lényegében az adja, hogy a felhasználó a weben "fogyasztott" tartalmakat a lehető legegyszerűbben tudja továbbítani a mobiltelefonjára, így a jobb egérgomb megnyomására felugró ablakban (context menu) kiválaszthatja, hogy az adott tartalmat szeretné a Nokia Drop segítségével a telefonjára továbbítani. A program emellett a böngésző címsorába is beépül.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A béta állapotú alkalmazással egyelőre három push-funkció érhető el: az elsővel a weben megjelenített kép beállítható a telefon háttérképének, a második lehetőséget ad arra, hogy egy képet a telefonra továbbítson a felhasználó (anélkül, hogy háttérképnek állítaná be), a harmadik pedig egy kiválasztott link továbbítására használható. Utóbbi funkció egyébként androidos okostelefonokon is elérhető a Google Chrome to Phone böngészőbeépülője révén.

A Nokia Beta Labs által fejlesztett Drop letölthető a projektet bemutató weboldalról - a fejlesztők a későbbiekben a felhasználók visszajelzései alapján újabb tartalom-push funkciók beépítését tervezik az alkalmazásba.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról