Szerző: Folyó Gergely

2011. április 6. 09:50

Nyár végén érkezhet a Sony tabletje

Formálisan ugyan még nem jelentették be, de a japán Nikkei magazin Howard Stringerre, a Sony vezérigazgatójára hivatkozva azt állítja: nyár végén kerülhet a boltok polcaira a vállalat első tabletje.

Kísértetiesen emlékeztet a Sony tabletje körüli hercehurca a Sony Ericsson Xperia Play bejelentése előtti időkre. A vállalat hetekig húzta a PlayStation Phone ragadványnevet viselő okostelefon bemutatását, egészen addig, hogy végül senkinek nem okozott meglepetést vele: a nagyobb lapok már jó előre letesztelték a készüléket, és az internet is hemzsegett a róla készült felvételektől. Egyelőre úgy tűnik, hasonló hírverésre számíthat a még szintén csak PlayStation tabletként emlegetett táblagép is.

Lassan már mindent tudunk róla

Először - mikor az Xperia Play is “titok” volt - Kaz Hirai, a Sony Computer Entertainment elnök-vezérigazgatója árulta el, hogy a Sony olyan tableteken és okostelefonokon dolgozik, melyek fejlesztésekor a PlayStation-üzlettel szerzett előnyeit és tapasztalatait is kamatoztatni próbálja. Hirai utólag cáfolta ugyan, hogy ezzel megerősítette volna az Xperia Play létezését, de a telefon végül mégis elkészült, és bár a Sony tabletterveiről viszont nagyon keveset lehetett tudni, az nem volt kérdéses, hogy egyszer a vállalat is kér egy szeletet a gyorsan növekedő tabletpiacból.

A japán Nikkei magazin Howard Stringerre, a Sony vezérigazgatójára hivatkozva számolt be a napokban arról, hogy a cég első tablet PC-je a nyár végén kerülhet kerülhet az amerikai boltok polcaira, és bár részleteket nem hallottunk, az biztos, hogy a gépen az Android 3.0-s verziója fog futni. Ezek az információk egybecsengenek az Engadget februári értesüléseivel: a lap másfél hónappal ezelőtt számolt be a rejtélyes tablet specifikációiról, igaz, az ő forrásuk még szeptemberi premierről beszélt.

Játékra és multimédiára szánják

A hírek szerint a honeycombos készülék 9,4 hüvelykes képernyővel rendelkezik, amely 1280x800 pixel megjelenítésére képes. Mérete és tömege közel megegyezik az iPadével, és egy NVIDIA Tegra 2 chip fogja meghajtani. Az S1 kódnevet viselő tableten mindössze a hangerőszabályozó gombok lesznek hardveresek, elől és hátul egyaránt lesz majd rajta kamera. Az USB-csatlakozó mellett infravörös porttal is felszerelték, ennek segítségével távirányító szerepét is betöltheti az eszköz.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Ha minden igaz, a Sony igazi multimédiás, játékos tabletnek szánja az S1-et. Óriási szerepet kap majd a vállalat Qriocity szolgáltatása, s bár a döntés nem végleges, elképzelhető, hogy egy idevezető “Q” gomb is helyet kap a készüléken. Mindemellett a tablet PlayStation Certified lesz, azaz a felhasználók az Xperia Playhez hasonlóan hozzáférhetnek majd a PlayStation Store egy részéhez, és akár az első generációs PlayStationre megjelent játékokat is letölthetik az androidos platformra. Ennek ellenére az okostelefonhoz hasonlóan valószínűleg az S1 sem kapja meg a PlayStation márkajelzést, de a híresztelések szerint nem is a VAIO brand alatt fut majd.

Másnak is eszébe jutott a játékos tablet

Hivatalosan a Kyocera Katsurát sem jelentették még be, de az Android Community már szerzett róla néhány rossz minőségű fotót. Erről a tabletről már jóval kevesebbet tudunk mint a Sony gépéről, az azonban már ismert, hogy Android fog futni rajta, és kifejezetten játékosoknak szánja a gyártója. Erre eddig egyedül a Katsura fekete gumírozott borítása utal, ami a játék közben izzadó tenyérből sem engedi kicsúszni a gépet. Hogy a Kyocera milyen játékos tartalommal szeretné eladni a Katsurát, azt megint nem tudni, de az Android Market és a PlayStation Certified licenc elvileg a kiotói gyártó előtt is szabadon nyitva áll.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról