Szerző: Koi Tamás

2011. március 28. 15:19

Olcsó androidos mobil fiataloknak az LG-től

Újabb elérhető árú okostelefonnal bővült a hazai mobilszolgáltatók választéka: március második felében itthon is megjelent az LG Optimus Me P350, a koreai gyártó egyik legolcsóbb androidos mobilja.

A januárban bemutatott LG Optimus Me-t elsősorban a fiataloknak, illetve az érintőkijelzős okostelefonokkal csak most ismerkedő felhasználóknak szánja a vállalat. A cég ebben a szegmensben hosszú ideje nem mutatott be ütőképes versenyzőt, a hasonló szegmensben versenyző, az Optimus GT540 csak tavaly nyáron került a boltokba, miközben a legfőbb riválisnak tekintett Samsung az utóbbi hónapokban több középkategóriás androidos mobilt is piacra dobott.

Az LG Optimus Me egy 2,8 hüvelykes, QVGA felbontású kapacitív érintőkijelzővel ellátott újdonság, mely a kategóriához mérten szerény teljesítménnyel és szolgáltatásválasztékkal, valamint természetesen az ehhez szabott fogyasztói árral próbálja meghódítani a célközönségét. A 600 MHz-es processzorral felszerelt okostelefonra a Google Android mobiloperációs-rendszer 2.2-es verzióját telepítik gyárilag, az alkalmazásokat a készülék mindössze 140 megabájtos belső tárára lehet telepíteni (a telefon microSD kártyákat fogad).

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A 12,5 milliméter vastag, 130 gramm tömegű okostelefonba egy 3 megapixeles képérzékelővel ellátott kamerát épít az LG, a telefonban a 3,6 Mbps letöltési sebességre képes HSDPA-modul WLAN-rádió (a mobil hotspotként is üzemel) és Bluetooth-kapcsolati lehetőség is került. Az LG Optimus Me ezüst-fekete színben kapható a T-Mobile-nál és a Vodafone-nál. Előbbi listaáron 41 300 forintért kínálja a mobilt, utóbbinál még nem került be az árlistába a készülék.

Bár ez a típus nem kapható egyelőre a Telenornál, a kék szolgáltató a csúcskategóriás LG Optimus 2X-et mindkét riválisánál előbb kezdheti forgalmazni - várhatóan április elején. A kétmagos processzorral ellátott csúcsmodell szolgáltatói ára, és a megjelenés pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról