Szerző: Koi Tamás

2011. március 28. 15:19

Olcsó androidos mobil fiataloknak az LG-től

Újabb elérhető árú okostelefonnal bővült a hazai mobilszolgáltatók választéka: március második felében itthon is megjelent az LG Optimus Me P350, a koreai gyártó egyik legolcsóbb androidos mobilja.

A januárban bemutatott LG Optimus Me-t elsősorban a fiataloknak, illetve az érintőkijelzős okostelefonokkal csak most ismerkedő felhasználóknak szánja a vállalat. A cég ebben a szegmensben hosszú ideje nem mutatott be ütőképes versenyzőt, a hasonló szegmensben versenyző, az Optimus GT540 csak tavaly nyáron került a boltokba, miközben a legfőbb riválisnak tekintett Samsung az utóbbi hónapokban több középkategóriás androidos mobilt is piacra dobott.

Az LG Optimus Me egy 2,8 hüvelykes, QVGA felbontású kapacitív érintőkijelzővel ellátott újdonság, mely a kategóriához mérten szerény teljesítménnyel és szolgáltatásválasztékkal, valamint természetesen az ehhez szabott fogyasztói árral próbálja meghódítani a célközönségét. A 600 MHz-es processzorral felszerelt okostelefonra a Google Android mobiloperációs-rendszer 2.2-es verzióját telepítik gyárilag, az alkalmazásokat a készülék mindössze 140 megabájtos belső tárára lehet telepíteni (a telefon microSD kártyákat fogad).

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A 12,5 milliméter vastag, 130 gramm tömegű okostelefonba egy 3 megapixeles képérzékelővel ellátott kamerát épít az LG, a telefonban a 3,6 Mbps letöltési sebességre képes HSDPA-modul WLAN-rádió (a mobil hotspotként is üzemel) és Bluetooth-kapcsolati lehetőség is került. Az LG Optimus Me ezüst-fekete színben kapható a T-Mobile-nál és a Vodafone-nál. Előbbi listaáron 41 300 forintért kínálja a mobilt, utóbbinál még nem került be az árlistába a készülék.

Bár ez a típus nem kapható egyelőre a Telenornál, a kék szolgáltató a csúcskategóriás LG Optimus 2X-et mindkét riválisánál előbb kezdheti forgalmazni - várhatóan április elején. A kétmagos processzorral ellátott csúcsmodell szolgáltatói ára, és a megjelenés pontos időpontja egyelőre nem ismert.

a címlapról