Szerző: Dojcsák Dániel

2011. március 21. 16:35

Rövidesen érkezik az Asus androidos tabletje

Az Asustek még a héten forgalmazni kezdi Eee Pad Transformer nevű androidos táblagépét, ami Android 3.0 Honeycombbal és NVIDIA Tegra 2-vel felvértezve érkezik. A gép induláskor csak Tajvanon lesz kapható, de feltételezhetően pár hét alatt Európába is ideér.

A kifejezetten tabletekre szánt Android 3.0 Honeycomb kényelemes navigálást tesz lehetővé a menükben, illetve támogatja a programok többszálú futását. Az NVIDIA Tegra 2 kétmagos processzor komoly nyers erőt jelent, a 16 illetve 32 gigabájtos flash háttértár pedig bőségesen elegendő szoftverekhez és multimédiás tartalmakhoz.

Mindehhez hozzájön a 8-16 órás üzemidő, illetve a külön kapható billentyűzet, aminek segítségével a tablet azonnal egy csinos kis netbookká változtatható - valószínűleg innen a Transformer név. Az Asus ezzel a kombinációval semmit nem bízott a véletlenre, s már csak az a kérdés, hogy szoftveresen megtámogatják-e ezt, vagy rábízzák a felhasználókra, hogy egy igazi androidos számítógépet varázsoljanak a tabletből.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Asustek több variációt is kínál a Transformerből, lehet választani kisebb vagy nagyobb háttértárral rendelkező modellt. Ami állandó, az a 10 hüvelykes, 1280x800 pixeles IPS kapacitív multitouch kijelző, az 1 gigabájt memória, az 5 megapixeles kamera a hátlapon, az 1,2 megapixeles optika az előlapon, a 802.11n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 2.1, a HDMI-csatlakozó és a memóriakártya-foglalat.

A tablet ráadásul nem is lesz túl drága, kiszereléstől függően 399 és 699 dollárt kell majd érte fizetni az üzletekben. A gép egyébként nagyon letisztult dizájnt kapott, nem jellemző rá az Asustek néha túlzásokba hajló, inkább giccses tervezése. A tablet első része egyszínű fekete, mindenféle díszítés  nélkül,  a billentyűzet pedig a manapság divatos lekerekített szélű és egymástól távol álló gombokat tartalmaz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról