Szerző: Dojcsák Dániel

2011. március 21. 16:35

Rövidesen érkezik az Asus androidos tabletje

Az Asustek még a héten forgalmazni kezdi Eee Pad Transformer nevű androidos táblagépét, ami Android 3.0 Honeycombbal és NVIDIA Tegra 2-vel felvértezve érkezik. A gép induláskor csak Tajvanon lesz kapható, de feltételezhetően pár hét alatt Európába is ideér.

A kifejezetten tabletekre szánt Android 3.0 Honeycomb kényelemes navigálást tesz lehetővé a menükben, illetve támogatja a programok többszálú futását. Az NVIDIA Tegra 2 kétmagos processzor komoly nyers erőt jelent, a 16 illetve 32 gigabájtos flash háttértár pedig bőségesen elegendő szoftverekhez és multimédiás tartalmakhoz.

Mindehhez hozzájön a 8-16 órás üzemidő, illetve a külön kapható billentyűzet, aminek segítségével a tablet azonnal egy csinos kis netbookká változtatható - valószínűleg innen a Transformer név. Az Asus ezzel a kombinációval semmit nem bízott a véletlenre, s már csak az a kérdés, hogy szoftveresen megtámogatják-e ezt, vagy rábízzák a felhasználókra, hogy egy igazi androidos számítógépet varázsoljanak a tabletből.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az Asustek több variációt is kínál a Transformerből, lehet választani kisebb vagy nagyobb háttértárral rendelkező modellt. Ami állandó, az a 10 hüvelykes, 1280x800 pixeles IPS kapacitív multitouch kijelző, az 1 gigabájt memória, az 5 megapixeles kamera a hátlapon, az 1,2 megapixeles optika az előlapon, a 802.11n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 2.1, a HDMI-csatlakozó és a memóriakártya-foglalat.

A tablet ráadásul nem is lesz túl drága, kiszereléstől függően 399 és 699 dollárt kell majd érte fizetni az üzletekben. A gép egyébként nagyon letisztult dizájnt kapott, nem jellemző rá az Asustek néha túlzásokba hajló, inkább giccses tervezése. A tablet első része egyszínű fekete, mindenféle díszítés  nélkül,  a billentyűzet pedig a manapság divatos lekerekített szélű és egymástól távol álló gombokat tartalmaz.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról