Szerző: Bodnár Ádám

2011. március 11. 12:30

Nagy teljesítményű tárolókkal erősített a NetApp

Megvásárolja az LSI külső tárolókkal foglalkozó részlegét a NetApp, ezzel hozzájut a nagy teljesítményre hangolt Engenio berendezésekhez és technológiához. A 480 millió dolláros készpénzes ügylet várhatóan két hónapon belül lezárul.

Az Engenio eszközök elsősorban teljesítményre vannak hangolva és leginkább olyan területeken használják őket, ahol nagy kapacitásra, sávszélességre és I/O teljesítményre van szükség és nem számítanak az olyan kifinomult szoftveres képességek mint a deduplikáció, a klónozás vagy a replikáció. Az Engeniókat digitális videók valós idejű rögzítésére és tárolására használják a legtöbben, például videodigitalizálási feladatok során vagy távfelügyeleti kamerák képeinek rögzítésére de nagy teljesítményű mérnöki-tudományos számítástechnika környezetben is elterjedtek.

"Ezek a rendszereket nem tradicionális üzleti alkalmazásokat céloznak, hanem olyan alkalmazásokat, amelyek a végletekig feszítik a sávszélesség-határokat. [...] Az LSI révén olyan piacokra juthatunk el, amelyekre egyébként nem. Ez egy stratégiai tárolóplatform, amelynek segítségével új, gyorsan növekedő szegmensekbe törhetünk be, ahová a FAS platformunk nem ér el" - mondta a bejelentés kapcsán Tom Georgens, a NetApp elnök-vezérigazgatója, aki korábban 9 évig dolgozott az LSI Engenio részlegénél és egy ideig vezette is azt. Az Engenio megszerzésével a NetApp egy olyan piacra lép be, amely 2014-re 5 milliárd dolláros lesz, vélekedett Georgens, de Steve Duplessie, az Enterprise Strategy Group elemzője szerint az önálló diszktömbök piaca már most is 8-10 milliárd dolláros.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Bárány Zsolt, a NetApp Magyarország ügyvezetője a HWSW megkeresésére elmondta, üzleti alkalmazások alá a vállalat továbbra is FAS tárolóit kínálja,amelyek fejlett szoftveres képességeket vonultatnak fel az optimális működés érdekében, az Engenio megszerzésével azonban más igényeket is ki tud elégíteni a cég. Az összeolvadás ráadásul lehetővé teszi a NetApp számára, hogy méretgazdaságossági előnyöket is kiaknázzon, - ilyen lehet például közös alkatrészek és technológiák használata, amely révén csökkenthető a fejlesztések költsége és ideje.

Az Engenio rendszereket az LSI fejleszti és gyártja, azonban nem maga értékesíti, hanem OEM megállapodások keretében kerülnek a piacra, például a Dell, az Oracle, az SGI és a Teradata kínálatában. Az IBM az LSI Engenio (DS5000) tárolók mellett a NetApp termékeit (N-sorozat) is forgalmazza OEM megállapodás keretében, a saját neve alatt. A NetApp szeretné fenntartani ezeket az együttműködési megállapodásokat, ami nem lesz egyszerű, ha egyébként a termékeket saját értékesítési hálózatában is elérhetővé teszi.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról