Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 23. 11:50

Alternatív Pentium 4 chipkészletek

Az Intel Developer Forum-on tartott beszédében Albert Yu, az Intel "Architektúra Csoport" alelnöke elmondta, hogy a Pentium 4 processzorhoz megjelenésekor csak Rambus memóriát lehet majd kapcsolni. Ám Yu azzal folytatta, hogy az Intel a későbbiekben megjelentet majd "hagyományos" SDR és DDR SDRAM-ot támogató chipseteket is, meghagyva a vásárlóknak a platform-választás lehetőségét.

Albert Yu hozzátette: az Intel biztosan eladja majd a Pentium 4 busz licenszét külső gyártóknak. Bár beszédében nem nevesítette ezeket a gyártókat, szinte bizonyos, hogy a VIA-ról és az ALi-ról lehet szó.

Akik rendszeresen olvassák lapunkat tudhatják, a VIA már korábban bejelentette, hogy készít majd Pentium 4 chipkészleteket. Így előállhat az a furcsa eset, hogy a VIA SDRAM chipkészlete előbb jelenik meg a piacon, mint az Intel hasonló megoldása. Ez komoly segítség lehet a Pentium 4-nek, amelynek széles körű elterjedését erősen visszafoghatja majd a "kötelező" Rambus DRAM modulok magas ára.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról