:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 23. 11:50

Alternatív Pentium 4 chipkészletek

Az Intel Developer Forum-on tartott beszédében Albert Yu, az Intel "Architektúra Csoport" alelnöke elmondta, hogy a Pentium 4 processzorhoz megjelenésekor csak Rambus memóriát lehet majd kapcsolni. Ám Yu azzal folytatta, hogy az Intel a későbbiekben megjelentet majd "hagyományos" SDR és DDR SDRAM-ot támogató chipseteket is, meghagyva a vásárlóknak a platform-választás lehetőségét.

Albert Yu hozzátette: az Intel biztosan eladja majd a Pentium 4 busz licenszét külső gyártóknak. Bár beszédében nem nevesítette ezeket a gyártókat, szinte bizonyos, hogy a VIA-ról és az ALi-ról lehet szó.

Akik rendszeresen olvassák lapunkat tudhatják, a VIA már korábban bejelentette, hogy készít majd Pentium 4 chipkészleteket. Így előállhat az a furcsa eset, hogy a VIA SDRAM chipkészlete előbb jelenik meg a piacon, mint az Intel hasonló megoldása. Ez komoly segítség lehet a Pentium 4-nek, amelynek széles körű elterjedését erősen visszafoghatja majd a "kötelező" Rambus DRAM modulok magas ára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.