Szerző: Koi Tamás

2011. március 2. 11:41

Márciusban érkezik Európába az LG Optimus 2X

Nem kell már sokat várniuk azoknak, akik meg szeretnék vásárolni a világ első, kétmagos processzorral felszerelt okostelefonját. Az androidos LG Optimus 2X még ebben a hónapban megjelenhet az európai boltok polcain. Hazánkban is ebben a hónapban várható a rajt, elsőként a Telenorhoz érkezik majd meg a telefon.

A dél-koreai LG tavaly decemberben jelentette be, hogy 2011 elején forgalomba hozza első olyan okostelefonját, melybe igazi kuriózumként, illetve jövőbe mutató újításként kétmagos processzor kerül. Az anyaországban már kapható, a Las Vegas-i CES-en bemutatott mobil európai érkezését eredetileg februárra prognosztizálták, a gyártó ehhez képest egy hónapos csúszással dobja csak piacra az Optimus 2X-et.

Az androidos okostelefonba az NVIDIA 1 GHz-en ketyegő Tegra 2 chipje kerül, a gyártó pedig a chip nyers számítási teljesítményére építve többek közt full HD felbontású HDMI-kimenetet ígér, de az ígéret szerint a webböngészés is gyorsabb lesz, valamint multitask-környezetben is fürgébben reagál majd a telefon. Amint arról a HWSW is meggyőződött, ezek nem pusztán üres ígéretek, az Optimus 2X saját tapasztalataink szerint valóban egyike a ma elérhető leggyorsabb okostelefonoknak.


Balra az Optimus 2X, jobbra a Black

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A 4 hüvelykes képátlójú, WVGA felbontású kijelzővel ellátott Optimus 2X megjelenése csak a kezdet, a a Texas Instruments a hónap elején tette közzé első kétmagos, okostelefonokba szánt processzorának, az 1,5 GHz-es OMAP4400-nak a specifikációit - ez a CPU a korábbi modellekhez hasonlóan minden bizonnyal népszerű lesz a készülékgyártók körében. Időközben a Samsung is bejelentette kétmagos  processzorral ellátott okostelefonját, a Galaxy S II-t, melynek megjelenése szintén a tavasz elején várható.

Az Optimus 2X további paramétereit tekintve is impozáns felhozatalt kínál, így a mobil többek közt 8 gigabájtnyi flashmemóriával rendelkezik (ez tovább bővíthető microSD-kártyával), a mozgásvezérelt alkalmazásokat fejlesztők számára pedig jó hír, hogy az iPhone 4-hez hasonlóan lesz benne gyorsulásmérő és giroszkóp is. A telefonra a Google Android operációs rendszer 2.2-es verzióját telepítik majd gyárilag, de lesz lehetőség később a 2.3-as változatra frissíteni. A készülék a csúcskategóriába érkezik, ennek megfelelő az ára is, amely szolgáltatófüggetlen kivitelben 500 font (160 ezer forint) körül várható a hírek szerint.

Saját piactér tegrás készülékeknek

Az NVIDIA tegnap megnyitotta saját szekcióját az Android Marketen, ahol kifejezetten Tegra chipre épülő készülékekre - tabletekre és okostelefonokra - árulnak programokat. Az erős játékfelhozatalt kínáló Tegra Zone saját alkalmazást is kapott, melyen keresztül nem csak a programok letöltésére, hanem a tapasztalatok közzétételére, játékleírások olvasgatására és a játékokhoz kötődő videók megtekintésére is van lehetőség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

10

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.